ZOB nog volop in titelrace na eenvoudige overwinning op degradatiekandidaat

ZOB nog volop in titelrace na eenvoudige overwinning op degradatiekandidaat
Tommy Jansen opent al in de derde minuut de score voor ZOB.
© Foto Wim Egas
Tweede klasse A zat.

ZOB heeft in de strijd om het kampioenschap geen schade opgelopen. De formatie van trainer Mohad Zaoudi versloeg Blauw Wit/Beursbengels met 4-0 en blijft dus op één punt van koploper Monnickendam, dat eveneens won.

Blauw Wit stond (en staat nog steeds) derde van onderen, dus op een nacompetitieplaats, en heeft de punten hard nodig. Zaoudi was er dan ook niet helemaal gerust op. „Het is een goede ploeg die eigenlijk veel te laag staat”, waarschuwde hij vooraf. Dat vond trainer Jean-Paul van Zoghel van de Amsterdammers ook. „Voetballend gaat het de laatste weken goed, maar het kansen benutten nog niet. Hopelijk gaat dat vandaag beter.”

Daar kwam het niet van, want de door veel langdurige blessures geteisterde ploeg speelde een matige pot. In de derde minuut was het al raak voor ZOB. Colin Coenderman passte op Dennis Jansen, wiens diagonale schuiver onbereikbaar was voor keeper Mostafa Youssef, vervanger van de ’s nachts voor de wedstrijd vader geworden Youssef el Abdallaoui.

ZOB bleef de ploeg met de meeste aanvallende intenties en de bezoekers moesten zich beperken tot tegenhouden, waar nodig met behulp van ongeoorloofd ingrijpen. In het laatste deel van de eerste helft kwamen ze er wat vaker uit. „Maar dat kwam ook omdat wij wat inzakten”, oordeelde Zaoudi.

Kort voor het rustsignaal leek Coenderman de marge te verdubbelen, maar hij trof het gezicht van Youssef. Op slag van rust viel de 2-0 toch nog. Na een goed lopende aanval snelde Jansen om de log ogende Jessy Tuffour heen, waarna hij opnieuw een doeltreffende schuiver afleverde.

Nadat geknoei van Youssef en zijn verdedigers in het begin van de tweede helft niet was afgestraft en een treffer van Coenderman wegens buitenspel was afgekeurd, werd het na een kwartiertje 3-0. Dave Ninteman schoot raak na een één-twee met Jansen. Die dacht enkele minuten later op weg te zijn naar zijn derde goal, maar de bal kwam in bezit van Youssef. Die schoof het leer vervolgens in de voeten van Coenderman: 4-0.

ZOB kreeg daarna nog wat mogelijkheden, maar de scherpte was eraf. Zaoudi bracht Kevin Grent (hersteld van hamstringproblemen), Joey Oehlers en Jerry Scholten in. Alle drie waren ze dicht bij een vijfde goal, maar nu was Youssef wél steeds paraat. In de laatste tien minuten moesten de bezoekers het na de tweede gele kaart voor Rainer Sion met een man minder doen, maar aan de stand veranderde niets meer.

„Van de onderste ploegen moet je winnen en dat hebben we overtuigend gedaan”, vond een tevreden Zaoudi. Van Zoghel was minder vrolijk. „Geen beleving, geen strijd.”

ZOB: Huisman, M. Pals, Van Koert, Soolsma, Van den Eeckhout, D. Pals (67. Grent), Ninteman, Van Os (67. Van den Eeckhout), Jansen, Schaasberg, Coenderman (81. Scholten).

Blauw Wit/Beursbengels: Youssef, Hasselbaink, Boezerman, Tuffour, Uljee, Medina (63. Mijnals), Sion, Janssen, Piqué, Eyken, Smajic.

Meer nieuws uit Sport Waterland

Keuze van de redactie

Lees hier de digitale editieVolg ons