KFC neemt afstand dankzij handsbal

Tweede klasse A

KFC sloeg tegen FC Den Helder in de zestiende minuut twee keer toe. Het bleek voldoende om de overwinning veilig te stellen: 3-1.

Juary dos Santos opende de score. Hij profiteerde dankbaar van een fout in de opbouw van Den Helder. Het was echter het doelpunt dat even later volgde, waar het meest om te doen. Nikos Reklitis tikte de bal na een een struikelpartij in het doel. Met zijn hand.

’Hand van god!’, klonk het na de treffer meteen vanaf de zijlijn. Waarmee werd verwezen naar het beruchte moment waarmee Diego Maradonna op het WK van 1986 de Engelse doelman Peter Shilton verschalkte. Reklites draaide er na afloop niet omheen, de treffer van KFC had inderdaad moeten worden afgekeurd wegens hands. ,,Het ging niet expres, maar het was inderdaad een ’hand van god-momentje’.”

Na de 2-0 zat KFC op rozen en toen Dos Santos een kwartier later ook nog de 3-0 liet aantekenen was de wedstrijd beslist. „In de eerste helft hebben we gedomineerd en zetten we goed druk”, vervolgde Reklitis. Daar kwam ook de eerste goal uit. Voor de tweede helft hadden we afgesproken om in te zakken en vanuit de counter te spelen. Ik denk dat we het goed uitgespeeld hebben.”

De Kogers riepen in het veld om voor die vierde goal te gaan, maar dat zat er niet meer in. Den Helder drong in de tweede helft flink aan en scoorde een verdiende goal. Maar de zege van de thuisploeg kwam geen moment meer in gevaar.

„De warmte speelde vandaag ook een grote rol. We waren sneller dan anders door onze krachten heen waren.”

KFC mag nog hopen op de titel van de derde periode. Met nog drie wedstrijden te gaan staat de ploeg tweede met drie punten achterstand op Kolping Boys.

KFC: Konings, Koster (Appiah), Bagyabangi, Schoolmeester, Boers, Tosun, Reklitis, Schut (Snip), Van de Stadt, Kroese, Dos Santos (Wijndal)

Den Helder: J. Philip, Zandwijk, Bos (Matroos), Albert, Steinvoorn, W. Philip (Swart), Gerssen, Dalmaijer, Broeke (Boer), Constansia, Bregita

Meer nieuws uit Sport Zaanstreek

Keuze van de redactie

Lees hier de digitale editieVolg ons