Premium

ADO’20 krijgt te weinig in paasdubbel; winst en verlies in verre uitwedstrijden

ADO’20 krijgt te weinig in paasdubbel; winst en verlies in verre uitwedstrijden
Heemskerk

Het waren twee verre uitwedstrijd die ADO’20 in het afgelopen paasdubbel voor de kiezen kreeg. Afgelopen zaterdag naar Oss en of het aantal kilometers nog niet genoeg was, toog de ploeg tweede paasdag naar Echt. De terugreis vanuit Oss was niet echt gezellig na de 2-0 nederlaag, maar de reis vanuit Echt was de stemming opperbest getuige de ruime 1-4 zege.

,,Wij hebben drie punten”, keek Raymond Bronkhorst op het weekeinde terug. ,,Maar ik ben ervan overtuigd dat als Donny Rijnink tegen Oss’20 de strafschop benut dat wij de volle buit hadden gehaald.”

Omdat de formatie uit Heemskerk na de nederlaag van vorige week tegen Hercules niets meer kon bereiken, had de technische staf besloten voor een andere strijdwijze te kiezen.

,,Wij krijgen nu mooi zes wedstrijden de tijd om alvast aan een nieuwe tactiek te werken”, stelde Bronkhorst vast. ,,De bedoeling is dat wij aanvallender gaan spelen waarbij de backs meer naar voren moeten spelen.”

In de ontmoeting tegen Oss’20 moesten de bezoekers in het eerste half uur wennen aan deze nieuwe strijdwijze. ,,Vanaf het moment dat wij Sead Mazreku iets meer met de punt naar achteren lieten spelen, ging het beter lopen. Jammer dat wij deze wedstrijd verliezen, was niet nodig geweest.”

In de uitwedstrijd tegen EVV liep het al een stuk beter bij de formatie uit Heemskerk. De ploeg kwam nog wel op een 1-0 achterstand, maar dat kon de spelers niet echt verontrusten. ,,We waren de hele tijd sterker en bij de eerste de beste uitval van EVV kwamen we op 1-0.” ADO’20 bleef echter op de ingeslagen weg voortgaan. Nog voor de rust wist Meraj Alhaddad uit een voorzet van Raymond de Waard de stand gelijk te trekken.

Omdat bij de thuisploeg een speler werd weggestuurd, later in de wedstrijd mocht doelman Vercruysse ook nog inrukken, waren de bezoekers na de rust oppermachtig. Allahdad gaf zijn goede optreden nog meer reliëf door nog tweemaal succesvol af te drukken.

Jesper de Vré mocht vanaf elf meter aanleggen en bepaalde de eindstand op 1-4. ,,Verdiende zege”, aldus Bronkhorst. ,,En goed gespeeld.”

Oss’20-ADO’20 2-0 (0-0). De Groot (pen.) 1-0, Peltzer 2-0.

EVV-ADO’20 1-4 (1-1). Beelen 1-0, De Waard 1-1, Allahdad 1-2 en 1-3, De Vré 1-4.

Meer nieuws uit Sport Kennemerland

Meest gelezen