Cor en Tiny uit Hoorn zijn na 65 jaar nog altijd ’dol’ op elkaar

Cor en Tiny uit Hoorn zijn na 65 jaar nog altijd ’dol’ op elkaar
Cor Dol en Tiny Stam: liefde op het eerste gezicht.
© Foto Holland Media Combinatie
Hoorn

Toen Cor Dol als haar buurjongen in de Merenstraat in Hoorn kwam wonen, was het gelijk liefde op het eerste gezicht voor Tiny Stam. Bij hem was het al niet anders. Maandag vierde het paar in de Nadorst in Blokker hun 65-jarig huwelijksfeest.

Cor Dol (90) werd in 1929 geboren in Andijk in een gezin van 16 kinderen. Op zijn 9e verhuisde hij naar Hoorn, waar hij eerste op de Tweeboomlaan en later in de Merenstraat kwam te wonen woonde.

Daar ontmoette hij zijn buurmeisje en latere echtgenote Tiny Stam (87), geboren en getogen Horinese. ,,Bij de verhuizing zag ik al die jongens de tuin in lopen en ik vond hem gelijk de leukste. Dat is altijd zo gebleven, nooit behoefte gehad aan een ander’’, zegt Tiny. Bij Cor ging het idem dito. ,, Ik vond haar ook een erg leuk meisje. Dat broeide zo een paar jaar en toen moest ik in dienst. Toen zijn we gaan verloven.’’

Tot hun huwelijk werkte zij als administratief medewerkster bij het Noordhollands Dagblad. Cor verdiende de kost als goudsmid en later als een ’soort van zzp’er’ aan de Plantage in Blokker. Cor was als accordeonist ook een graag geziene gast op bruiloften en partijen in Hoorn en omstreken. Met zijn broers maakt hij ook deel uit van de Dolly Boys en De Dolly’s.

Ze kregen vijf dochters en een zoon. Het gezin woonde aan het Pelmolenpad en vanaf 1962 aan de Drieboomlaan. Nadat de kinderen allemaal het huis uit waren, verkasten Cor en Tiny naar Eikenstaete en sinds begin dit jaar wonen ze in Westerhaven.

Meer nieuws uit West-Friesland

Meest gelezen