Premium

Koninklijke HFC verspilt vier punten én zes liter verse kippensoep in paasweekend

Koninklijke HFC verspilt vier punten én zes liter verse kippensoep in paasweekend
De wedstrijd tegen De Treffers werd een ’knokpartij’: twee wedstrijden binnen 48 uur bleek te veel van het goede.
© Foto United Photos/Paul Vreeker
Haarlem

Van de gedroomde zes punten die er in het paasweekeinde voor Koninklijke HFC te verdienen waren, pakten de Haarlemmers er twee. Na de 1-1 uit tegen HHC Hardenberg (Robin Eindhoven scoorde), bleef het maandag in eigen huis 0-0 tegen De Treffers.

De zaterdagse trip naar het verre Hardenberg kostte HFC dus twee punten [video].

Én zes liter verse kippensoep. Want die kieperde superfan Joop van Schaik het riool in toen bleek dat er van een geplande lunch door de koninklijke spelersgroep en de technische staf in huize Van Schaik in Zwolle niets terecht zou komen.

Een iets te krappe planning in combinatie met een buschauffeur die het rijtijdenbesluit strikt naleefde, zorgden voor het verspilde vloeibare lekkers. De broodjes kwamen uiteindelijk wel bij de groep HFC’ers terecht doordat Van Schaik ze kwam afleveren op de parkeerplaats tussen Hardenberg en Zwolle, waar de chauffeur van zijn verplichte pauze genoot.

Maar er was meer schade. Zo was de in Hardenberg opgelopen knieblessure van centrale verdediger Peet van der Slot te ernstig om in een dag te genezen. Aangezien Daniël van Son en Vincent Volkert al eerder afhaakten, was het tegen De Treffers improviseren geblazen voor trainer Gertjan Tamerus.

De beproefde vijfmansverdediging tegen de ploeg uit Groesbeek bleef weliswaar gehandhaafd, maar telde liefst drie nieuwe namen.

Franklin Lewis nam de positie (rechtsback de luxe) van Van Son voor zijn rekening. Lewis deed het uitstekend. Al zit het verdedigen niet in de genen van de 20-jarige rasvoetballer. Wessel Boer ging centraal achterin aan de slag.

Getuige de 0-0 eindstand deed hij zijn werk naar behoren. Vanzelfsprekend kwam hij niet toe aan zijn grootste liefhebberij: doelpunten maken. De linksbackpositie was voor André Morgan.

De vele omzettingen leidden logischerwijs zo af en toe tot positionele missertjes die Koninklijke HFC dit seizoen zelden toont. Slordigheden in de Groesbeekse afwerking zorgden ervoor dat HFC de eerste helft ongeschonden doorkwam. Sterker nog, de ruststand had 1-0 moeten zijn.

Na een half uur had Robin Eindhoven niet genoeg aan ruim drie meter ongedekt doel om een prachtige combinatie tussen Franklin Lewis en Floris van der Linden met een doelpunt te bekronen. De spits schoof de bal naast.

Het was zeker 30 seconden doodstil op het complex van Koninklijke HFC. Zo gaat dat als het publiek een uitbundig gejuich op het allerlaatste moment moet inslikken.

Hoewel HFC er een betere tweede helft uit perste, was duidelijk dat twee tweededivisiewedstrijden spelen in nog geen 48 uur teveel van het goede is voor een groep amateurvoetballers. Ook voor een topfitte groep als die van HFC. Niemand die z’n snor drukte. Iedereen gaf de volle 100 procent. Maar de souplesse en het vernuft ontbraken.

Na 93 minuten zat de knokpartij erop en heeft HFC een extra week om de boel te laten herstellen. Van Son en Volkert zullen er op 4 mei (uit tegen het Jong Almere van coach Dennis Bergkamp) wel weer bij zijn. Of Peet van der Slot het haalt is de vraag. Wie hem maandag als supporter langs de lijn zag stiefelen zal zijn bedenkingen hebben over een razendsnel herstel.

HFC (tegen De Treffers): Boks, Lewis, Wilffert, Boer, Hols, Morgan, Noordmans, Weistra, Dekkers (78. Mounji), Van der Linden (72. Van Soest), Eindhoven.

Meer nieuws uit Sport Haarlem

Meest gelezen