Premium

Burak Bulduk neemt Zaanlandia aan de hand in duel tegen Boshuizen: Tik voor lijstaanvoerder

Burak Bulduk neemt Zaanlandia aan de hand in duel tegen Boshuizen: Tik voor lijstaanvoerder
Franklin Kesser en Bruce de Graaf proberen de bal te veroveren op Boshuizen.
© Foto Ronald Goedheer
Eerste klasse A

Zaanlandia-middenvelder Burak Bulduk drentelde gistermiddag na een applauswissel in de strijd tegen lijstaanvoerder Boshuizen ongeduldig tussen kleedkamer en het A-veld van Zaanlandia. Kreeg het vanuit de catacomben verbaal aan de stok met enkele spelers van de lijstaanvoerder gedurende het tumultueus eindigende staartje van de voetbalwedstrijd, waar Luciano Dompig pal voor de tribune rood kreeg voorgehouden. Het tweetal nam mopperend plaats in de kleedkamer, zich amper realiserend dat de kampioenskandidaat zojuist een gevoelige 2-0 nederlaag was toegebracht.

Incidentjes waren het. Ontsproten uit frustratie bij Boshuizen, omdat Terry Bosma z’n doel brandschoon hield en bij Zaanlandia omdat pas tegen sluitingstijd duidelijk werd dat de punten bij de thuisploeg konden worden bijgeschreven. ,,Ik zou al blij zijn geweest met een gelijkspel, maar 2-0 winst is natuurlijk voortreffelijk”, knipoogde Bulduk die z’n applauswissel te danken had aan twee assists die de voorbereiding vormden voor twee doelpunten in de 83e en 86e minuut.

Boshuizen nam vorige week de koppositie over van het bijkans ‘onverslaanbare’ JOS/Watergraafsmeer. Maar ondermijnde zelf het vertrouwen in een goede afloop van het duel tegen Zaanlandia in de voorbeschouwing op de eigen website. Angstgegner Zaanlandia, in december 2018 verantwoordelijk voor een smadelijke 0-3 nederlaag in Leiden, zou aantreden tegen een Boshuizen zonder de hamstring-geblesseerde spits Gerson Pison terwijl Mo Zenzen en Ismael Adsalmis een door de KNVB opgelegde straf uitzaten. Het was dus uitkijken geblazen.

De sfeer die de Leidse verdediger Michael Owen opriep door bij een wissel zijn trainer Marcel IJzendoorn toe te roepen ’dat er nu maar eens iemand in moest komen die wél wil’ was ook al geen signaal van vlekkeloos vertrouwen in elkaar. Een collega-speler bekte de trainer bovendien toe dat hij eens moest stoppen met z’n commentaar: ,,Als je zo doorgaat kun je straks op een kaart rekenen.”

Zaanlandia – Boshuizen ging voor rust gelijk op. Hier en daar een kansje, veel inzet maar beide ploegen spelend om niet te verliezen. De 28-jarige Bulduk zag z’n teamgenoten pas in het tweede bedrijf domineren. ,,Het is mooi deel van een hecht team uit te mogen maken dat al zo’n vijf tot zes jaar samen speelt. Liefst speel ik samen met Luciano Dompig; wij begrijpen elkaar. Ook hij is een dragende speler die heel oplossingsgericht werkt.”

Het viel Ronald Dooijeweerd op dat de Leidenaren zich niet als vrienden jegens elkaar opstelden. ,,Het wordt heel ongezellig zodra het een beetje tegenzit. Daarentegen blijven wij in een goed resultaat geloven. Als je het kunt opbrengen om zoals vandaag te spelen, een extra stapje voor elkaar te doen en respect voor elkaar te hebben dan voorzie ik een goede toekomst voor dit team.”

Zaanlandia: Bosma, Kesser, Abbassi, De Graaf, Kok, D.Kho, Magouz, Savastano, Dompig, Meijer, Bulduk.

Meer nieuws uit Sport Zaanstreek

Meest gelezen