Texelse jongen (14) verliest beide handen door ‘vuurwerkbom’

Texelse jongen (14) verliest beide handen door ‘vuurwerkbom’
Oudeschild

Een veertienjarige Texelse jongen is zaterdagavond beide handen kwijtgeraakt toen hij samen met een vriend aan het experimenteren was met vuurwerk in een brandblusser en er een ontploffing plaatsvond.

Dat meldt een bron binnen de politie. Ook de andere jongen, eveneens veertien jaar oud, raakte ernstig gewond. Het gaat om jongens uit Oudeschild en Den Hoorn. Het zwaarst getroffen slachtoffer werd per traumahelikopter naar het Academisch Medisch Centrum in Amsterdam vervoerd voor behandeling. Zijn vriend hoefde niet in het ziekenhuis te blijven.

De politie doet onderzoek naar de precieze toedracht van het ongeluk, dat plaatsvond in Oudeschild. Om te bepalen of er sprake is van een strafrechtelijk feit wordt gesproken met een aanzienlijk aantal mensen.

,,De jongens waren aan het spelen met stoffen die in veel huishoudens zijn te vinden, maar in combinatie levensgevaarlijk zijn. Op internet is vrij eenvoudig te vinden hoe je hiervan bijvoorbeeld een vuurwerkbom kunt fabriceren’’, aldus de politievoorlichter.

Naar aanleiding van het noodlottige incident doet de politie een oproep om voorzichtig om te gaan met huishoudelijke stoffen die potentieel gevaarlijk zijn en geen handleidingen op internet te gebruiken om zelf knalvuurwerk te maken.

Meer nieuws uit Den Helder e.o.

Meest gelezen