Jong FC Volendam raakt koppositie kwijt aan TEC

Volendam

Jong FC Volendam is de koppositie van de derde divisie kwijtgeraakt. De ploeg van trainer Johan Steur verspeelde die met een doelpuntloos gelijkspel tegen laagvlieger Quick’20. Hierdoor kon de beloftenploeg ingehaald worden door concurrent TEC, dat twee zeges boekte in het paasweekeinde.

De Volendammers mochten het zichzelf verwijten, want tegen Quick’20 kregen ze kansen genoeg. De Volendammers dicteerden het spel in het eigen Kras Stadion en kregen al snel grote mogelijkheden.

Zo was Dani van der Moot gevaarlijk met een kopbal, terwijl ook Martijn Kaars, Derry John Murkin en Gerry Vlak het doel van de Oldenzalers onder vuur namen. Goalie Julian Bakker toonde zich echter een sta-in-de-weg en kreeg bij de poging van Vlak hulp van de paal.

Ook na rust deelde Volendam de lakens uit en richtte Quick’20 zich vooral op het verdedigen. Via Max Veerman en Alex Plat kreeg de thuisploeg kansen, maar het scorebord bleef onveranderd.

Net niet

,,We hebben nagelaten te scoren’’, vond Steur. ,,We speelden goed en creëerden veel kansen. Alleen moet je ze wel afmaken. Quick’20 parkeerde de bus en daar moesten wij doorheen zien te komen. In andere wedstrijden scoor je negen keer, maar nu was het steeds net niet.”

TEC won zaterdag bij Blauw Geel (2-4) en maandag thuis van Quick (2-0) en staat nu een punt voor op Volendam. Volgens Steur is er nog geen man overboord. „Wij willen graag kampioen worden, maar we zullen zien hoe het loopt. Er zijn nog een paar wedstrijden te gaan en alles ligt open.”

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Meer nieuws uit FC Volendam

Meest gelezen