Brommerbestuurster omgekomen bij ongeluk in Bloemendaal aan Zee [update]

1/6
Bloemendaal aan Zee

Een brommerbestuurster is maandagmiddag om het leven gekomen bij een aanrijding met een auto op de kruising van de Parnassiaweg met de Zeeweg (N200) in Bloemendaal aan Zee.

De betrokken automobilist is door de politie aangehouden, iets wat gebruikelijk is na dodelijke ongelukken. Een politiewoordvoerder kon niet zeggen of hij wordt verdacht van een strafbaar feit. ,,Het is uiteindelijk aan het openbaar ministerie om wel of niet tot vervolging over te gaan.’’

Voor zover bekend zijn er verder geen gewonden gevallen.

Brommerbestuurster omgekomen bij ongeluk in Bloemendaal aan Zee [update]

Het ongeluk gebeurde even voor 15.00 uur. Het slachtoffer is een 69-jarige vrouw uit Heemskerk. De autobestuurder is een 49-jarige man uit Zandvoort. Hij kwam uit de richting Overveen.

De Zeeweg was lange tijd dicht. De Verkeers Ongevallen Analyse van de politie heeft onderzoek gedaan. Even na 17.00 uur kwam het bericht dat de weg weer was vrijgegeven.

De politie riep op om de Zeeweg, een veelgebruikte weg richting het strand, te vermijden. Verkeer richting het strand kon het beste via de N201 rijden.

Verkeersregelaars

Bij de betreffende kruising worden bij grote drukte door de gemeente Bloemendaal weleens verkeersregelaars ingezet om voetgangers en (brom-)fietsers veilig te kunnen laten oversteken. Dat was afgelopen paasweekeinde niet gebeurd.

Brommerbestuurster omgekomen bij ongeluk in Bloemendaal aan Zee [update]

Meer nieuws uit Haarlem

Meest gelezen