Premium

Herstel van Monnickendam met vijf treffers

Herstel van Monnickendam met vijf treffers
Marc Root zet Monnickendam vlak voor rust op 3-0.
© Foto Wim Egas
Zaterdag 2A

De neuzen wijzen in Monnickendam weer in dezelfde richting. De ploeg van trainer Ab Persijn kreeg vorige week een ruime 6-2 nederlaag voor de kiezen tegen concurrent ZOB, maar herstelde zich zaterdag goed tegen middenmoter DVVA. Op sportpark Markgouw won de thuisploeg overtuigend met 5-1.

,,Ik denk dat we heel solide gespeeld hebben’’, reageerde linksback Stefan de Wit na afloop. ,,We kwamen verdiend op een 3-0 voorsprong en hebben niets weggegeven. De 3-1 van DVVA wil ik niet eens een kans noemen, want dat was een fout van ons.”

De verdediger was in de 26e minuut verantwoordelijk voor een fraaie openingstreffer. ,,Ik kwam op en wilde eigenlijk met een Zidane-tje de verdedigers passeren”, beschreef De Wit zijn actie. ,,Maar dat lukte niet helemaal. Toch kwam ik er op een of andere manier langs en dribbelde ik naar binnen. Toen ik de keeper een stap naar de lange hoek zag zetten besloot ik voor de korte te gaan en de bal ging erin.” Het was een doelpunt dat De Wit niet vaak maakt. „Dat doe ik alleen op de training wel eens. In wedstrijden kom ik normaal gesproken niet zo vaak bij het doel.”

In het restant van de eerste helft drukten de Monnickendammers stevig door. Dit resulteerde in nog twee doelpunten en een aangename ruststand. Jeffrey Gits en Marc Root tilden de score naar 3-0. Deze score had zelfs nog veel hoger kunnen uitvallen, ware het niet dat twee doelpunten van Tom Pruim werden afgekeurd wegens buitenspel.

Goede hoek

Na ruim een uur spelen kregen de bezoekers uit Amsterdam met een strafschop een grote kans om weer in de wedstrijd te komen. Monnickendam-goalie Luc Boontje koos echter de goede hoek en keerde de inzet van Max Hazewinkel.

De thuisploeg had alles onder controle, maar een moment van onoplettendheid leverde een tegentreffer op. Edzo Kloosterboer profiteerde namens DVVA van slap verdedigen: 3-1.

Gerechtigheid

De Amsterdammers kregen weer even goede moed, maar Monnickendam stelde al snel orde op zaken. Gits maakte er 4-1 van, waarna invaller Robin Schaaf met een rake kopbal de eindstand op 5-1 bepaalde.

Persijn zag zijn ploeg een goede indruk maken. ,,Ik denk dat wij de hele wedstrijd veel sterker zijn geweest. Vorige week hebben we een flinke nederlaag moeten slikken, dus dan is zo’n uitslag extra lekker.” De oefenmeester zag dat zijn ploeg dominant was, maar dat het toch langer spannend bleef dan hij hoopte. ,,Door die twee afgekeurde doelpunten bleef DVVA in de wedstrijd. Zelf vond ik het twijfelachtig of we beide keren buitenspel stonden. Dat dan daarna alsnog de 3-0 valt en Luc een penalty stopt is wel een beetje gerechtigheid.”

Monnickendam: Boontje; Root (85. Doets), D. Pruim, Braspenning, De Wit; De Wolf (70. Rensen), Reugebrink, Moustafa; Gits, T. Pruim (65. Schaaf), Ronday.

DVVA: Van Dijk; Verhoeve, Stracke, Bijlard, Schiks; Van Vliet, Geers (67. Van Haaren), Goderie (70. Visser); Henkel (74. Kloosterboer), Scholten, Hazewinkel.

Meer nieuws uit Sport Waterland

Meest gelezen