Premium

Spartanen kan De Zouaven geen handje helpen in titelstrijd en verliest van Kolping Boys

Spartanen kan De Zouaven geen handje helpen in titelstrijd en verliest van Kolping Boys
Doelpuntenmaker Dave Severins van Spartanen houdt Maurice Twis
Wognum

Op het eigen sportpark is Spartanen er maandagmiddag niet in geslaagd om koploper De Zouaven een handje te helpen richting het kampioenschap. Kolping Boys was met 1-2 te sterk voor de Wognumers.

Ze hadden er wel vertrouwen in bij Spartanen, na de 3-0 overwinning van vorige week bij het hoog geklasseerde ZAP. De vorm leek weer helemaal terug, maar toch bleek Kolping Boys een maatje te groot. De nummer twee van de ranglijst is de enige ploeg die De Zouaven nog van de titel kan afhouden en moest daarvoor winnen van Spartanen. En dus trof het elftal van Jitze Bosma een gedreven team tegenover zich.

Toch ging het voor rust lang gelijk op en was er in de openingsfase van beide teams een gevaarlijk schot uit de tweede lijn. Het schot van Amine Ouaziz werd dusdanig van richting veranderd dat de bal zomaar in het doel had kunnen belanden, maar doelman Jorn Ebbelaar lag in de goede hoek. De poging van Dave Severins had wel de kracht en richting, maar ook doelman Patrick de Vries van Kolping Boys was bij de les.

Uit een hoekschop kon Ramon Laan koppen, maar het was onvoldoende om De Vries te verontrusten. Vlak voor de drinkpauze, die vanwege de warmte halverwege de eerste helft werd gehouden, kwam Guleed Afhakame oog in oog met de goalie, maar hij liftte de bal over het doel. Na de drinkpauze kwam Spartanen niet meer in het stuk voor en kwam Kolping Boys op voorsprong. De geheel vrij gelaten Jur Bruin kopte een uitstekende voorzet van Ouaziz tegen de touwen.

Spartanen liet ook daarna bijzonder weinig zien en zag de gasten terecht op een 0-2 voorsprong komen. Aan het doelpunt ging slordig balverlies van invaller Maarten Zuiker vooraf, maar de manier waarop Joey Kooge die fout afstrafte was van grote schoonheid. Hij stuurde eerst drie verdedigers het bos in om vervolgens ook Ebbelaar te passeren en de bal daarna in het lege doel te tikken. Kooge had de trekker na die goal nog twee keer moeten overhalen, maar deed dit niet. En dus werd het nog even spannend.

Twee minuten voor het verstrijken van de officiële speeltijd was er opeens een flitsende aanval van Spartanen en dat resulteerde in de aansluitingstreffer. Via kort combinatiespel tussen Afhakame, Maarten Zuiker en Severins schoot die laatste de bal vanaf de rand van het strafschopgebied hard in de linkerhoek.

Vlak daarvoor had Jordi Velzeboer al een mogelijkheid gehad, maar zijn inzet ging recht op de keeper af. In het onderlinge treffen in Oudorp, eerder dit seizoen, maakte Spartanen op de valreep de 2-2, maar dit keer bleef de gelijkmaker uit.

Voor Spartanen maakt de nederlaag niet veel meer uit. In de resterende wedstrijden valt er immers niets meer te halen voor de Wognumers. Toch heeft de zeer vlakke vertoning tegen Kolping Boys niets met een gebrek aan motivatie te maken volgens Bosma, die in het geheel niet te spreken was over de prestatie van zijn ploeg. ,,We hebben in deze wedstrijd gewoon niet naar ons kunnen gepresteerd.”

Spartanen-Kolping Boys 1-2.

38. Bruin 1-0, 71. Joey Kooge 2-0, 88. Severins 2-1.

Spartanen: Ebbelaar, Bakker, J. Velzeboer, Koppes, Laan (N. Velzeboer), Houter, Langedijk, Severins, Stam (Bedorf), J. Zuiker (M. Zuiker), Afhakame.

Kolping Boys: De Vries, Ouaziz, Mandjes, Van den Oord, Koenders, Menu , Twisk (Langedijk), Bruin, Cappai (Klaver), Berkhout, Kooge.

Meer nieuws uit Sport West-Friesland

Meest gelezen