Premium

Droomstart FC Volendam snel teniet gedaan in Utrecht [video]

Droomstart FC Volendam snel teniet gedaan in Utrecht [video]
Utrecht

Tegen NEC was het duel vrijdagavond 33 seconden oud toen de score werd geopend. In Utrecht moest het publiek maandag twee seconden langer geduld hebben. Met een belangrijk verschil: Waar FC Volendam in eigen huis op achterstand kwam, viel de treffer tegen Jong FC Utrecht in haar voordeel uit. Voor het eindresultaat maakte het niet uit: ook tegen de hekkensluiter van de eerste divisie ging de ploeg van trainer Hans de Koning onderuit: 3-1.

Met de nederlaag verdween veel glans van het debuut van Derry John Murkin als basisspeler. De aanvaller, die de aan zijn schouder geblesseerde Rodney Antwi verving, kende een droomstart.

De openingstreffer werd gescoord door Anthony Berenstein, maar het voorbereidende werk van Murkin was minstens zo belangrijk. En ook in de daaropvolgende fase had de defensie van de thuisploeg de handen vol aan de jonge aanvaller.

,,Ik heb toch wel kunnen genieten van deze wedstrijd’’, reageerde Murkin, die een halfuur voor tijd werd afgelost door Martijn Kaars, na afloop.

,,Voor het eerst in de basis is een bijzonder moment en ik denk dat ik goed heb gespeeld. Natuurlijk was het heel lekker dat de eerste actie meteen een doelpunt opleverde. Ik had al gezien dat Anthony klaar stond bij de penaltystip en gelukkig kreeg ik de bal goed bij hem. Maar het gevoel is wel dubbel, want het is natuurlijk wel balen dat we de wedstrijd hebben verloren.’’

Droomstart FC Volendam snel teniet gedaan in Utrecht [video]
Vrolijke gezichten bij Volendam, nadat Anthony Berenstein al na 35 seconden de score heeft geopend. De vreugde verdween snel.
© Foto Orange Pictures/Arnold Verkade

Twintig minuten na de droomstart keek Volendam alweer tegen een achterstand aan. Jonas Arweiler nam de gelijkmaker voor zijn rekening (1-1), Mehdi Lehaire bracht Utrecht aan de leiding: 2-1. Het was tekenend voor de fase waarin Volendam verkeert. De ploeg van De Koning heeft het hele seizoen al moeite om te scoren, maar komt momenteel ook defensief venijn tekort.

Na de 2-1 probeerde Volendam het nog wel, maar de overtuiging van de beginfase was verdwenen. Het hielp voor de spanning ook niet dat er voor zowel Utrecht als Volendam alleen de eer op het spel stond. De thuisploeg staat weliswaar onderaan, maar er degradeert dit seizoen geen ploeg uit de eerste divisie. En de Noord-Hollanders weten al enkele weken dat de play-offs buiten bereik blijven.

Tien minuten na rust bracht Mitchell van Rooijen de stand op 3-1 en daarmee was de wedstrijd beslist. ,,We gaven de wedstrijd uit handen door slordig verdedigen’’, constateerde ook Murkin. ,,Die slordigheid moet eruit om in de laatste twee wedstrijden wel punten te pakken. Want we willen de competitie wel op een positieve manier afsluiten.’’

Volendam gaat vrijdag op bezoek bij Telstar en een week later komt Roda JC op bezoek. De Limburgers, die vorig seizoen nog in de eredivisie uitkwamen, namen enkele maanden geleden afscheid van voormalig Volendam-trainer Robert Molenaar. Maar die keuze leverde niet het gewenste resultaat op. In tegendeel, Roda is inmiddels afgezakt naar de dertiende plaats en dreigt zelfs naast een play-offticket te grijpen.

Jong Utrecht-FC Volendam 3-1

1. Berenstein 0-1, 12. Arweiler 1-1, 20. Lehaire 2-1, 56. Van Rooijen 3-1.

Jong FC Utrecht: Nijhuis, Pabai, Sint Jago, Culhaci, Brinkman (73. Dai), Van Rooijen, Lehaire, Arweiler, El Azrak (64. Pattynama), Lebon (79. Mallahi), Van der Velden.

FC Volendam: Van Stappershoef, Schouten, Tol, Bäly, Smal, Visser, Doodeman, Veerman (53. Van der Moot), Murkin (57. Kaars), Kok (74. Vlak), Berenstein.

Meer nieuws uit FC Volendam

Meest gelezen