Plan voor opwaarderen van stranden

Plan voor opwaarderen van stranden
Genieten op het strand.
© Hedzer faber
Den Helder

Een betere bereikbaarheid van strandposten en -paviljoens, het verbeteren van de zwemveiligheid, de brandveiligheid en het zorgtoerisme.

Dat en meer wil de Stichting Strandexploitatie Noordkop (SSN) bereiken met het zogenoemde Masterplan Verbeteren Strandslagen. Het plan, dat in nauw overleg met ambtenaren van de gemeente Den Helder is opgesteld, is aan wethouder Heleen Keur aangeboden.

SSN wijst er op dat toerisme een belangrijke economische pijler is van de gemeente Den Helder, dat de toerist steeds kritischer wordt en dat de vraag naar faciliteiten voor en ondersteuning van oudere bezoekers groeit. Het is volgens de organisatie, die de stranden in Den Helder en Julianadorp beheert, belangrijk om de kwaliteit van de stranden te blijven verbeteren. Daarom is het masterplan opgesteld.

De strandorganisatie, die ook striktere handhaving bepleit, weet nog niet tot op de cent wat het plan gaat kosten. SSN hoopt dat de gemeente Den Helder de uitvoering ervan financieel wil ondersteunen. De organisatie wil ook bij diverse fondsen aankloppen.

Meer nieuws uit Den Helder e.o.

Keuze van de redactie

Lees hier de digitale editieVolg ons