Premium

Cas RC ’onder de voet gelopen’ door rugbyers van ’t Gooi

Cas RC ’onder de voet gelopen’ door rugbyers van ’t Gooi
Een aanval van ’t Gooi wordt door Cas RC gestopt.
© Foto Ron Pichel
Castricum

De mannen van Cas RC bewezen zichzelf geen goede dienst door in eigen huis met 15-31 aan het kortste eind te trekken tegen RC ’t Gooi. De ploeg van coach Mats Marcker kwam nog wel op een 3-0 voorsprong, maar verloor daarna compleet de grip het de wedstrijd. Roderick Eeltink maakte een verdienstelijk debuut, terwijl hij twee jaar geleden nog bij de ’buren’ op sportpark Wouterland van MHC Castricum met de hockeystick in zijn hand stond.

Na 50 minuten mocht Eeltink het veld in. „Ik zat met de zenuwen op de bank en was blij dat ik er in mocht.” Waarom de 19-jarige Castricummer niet eerder overstapte naar de rubgyclub? „Het mocht niet van mijn moeder”, lachte Eeltink. „Ik vond het vandaag een hele eer om mee te mogen doen en het voelde goed om tussen die jongens te staan in plaats van alleen maar met ze te trainen.” Of er nog oud-hockeyers als toeschouwers aanwezig waren? „Al die meiden die je ons hoorde aanmoedigen kwamen voor mij.”

Inmiddels is een zichtbaar trotse Meriam Mulder bij haar zoon aangekomen. Ze hoorde het relaas van de debuut vol belangstelling aan. „Hij was nog in de groei en ik was bang dat als hij iets zou breken als hij zou gaan rugbyen. Dat zou op latere leeftijd problemen kunnen geven. Maar ik ben supertrots op hem hoor. Hij heeft het goed gedaan. En is gelukkig heel gebleven”, liet ’moeders’ weten. Over de wedstrijd zelf was Eeltink duidelijk: „Aanvallend had het wat scherper gemogen. We hebben regelmatig de bal laten vallen.”

Ook Marcker was het eens met de debutant. „Onder de voet gelopen. Dat zijn we in de tweede helft. We waren er niet. Verdedigend speelden we ronduit zwak en aanvallend maken we de kansen niet af”, stelde de gedreven coach.

Na een 3-5 ruststand namen de gasten uit Naarden het initiatief. Bij een 3-17 stand scoorde Mark Jonker de eerste try voor Cas (8-17) en benutte Ludovic Varssade de conversie (10-17). Een slotoffensief leek aanstaande. De thuisclub was regelmatig in de buurt van de achterlijn van ’ t Gooi te vinden, maar tot een score kwam het niet. Sterker nog: de gedeeld koploper in de ereklasse schakelde bij balbezit razendsnel om en wist uit een van de tegenaanvallen een volgende try te maken.

Cas gaf zich nog steeds niet gewonnen. Een op handen zijnde try werd onreglementair afgestopt waarop de scheidsrechter de desbetreffende speler een gele kaart gaf. Marcker had een andere beslissing verwacht. „Het had gewoon een penaltytry moeten zijn. We waren zowat op een achterlijn. Hij deed iets fout, want anders geef je geen geel. Hij volgde sowieso meer de bal dan het spel.”

Een plek bij de top 4 - en daarmee deelname aan de BeNeCup komend seizoen - is volgens Marcker nog steeds mogelijk. Vrijdag, de avond voor Koningsdag, komt LRC DIOK op bezoek in Castricum. Aanvang van de wedstrijd op Wouterland is 20 uur.

Meer nieuws uit Sport Kennemerland

Meest gelezen