Hollandia T verdrijft de zorgen en geniet van vruchtbaar Pasen

Tuitjenhorn

Twee wedstrijden in drie dagen tijd kan een bepaalde tol eisen. En dat was in het geval van Hollandia T misschien ook wel voorgekomen met een andere opponent tegenover zich. Maar tegen Winkel hoefden de Tuitjenhorners niet tot het uiterste te gaan om de punten in eigen huis te houden, 2-1.

Want wat de bezoekers lieten zien kon als niets anders dan pover worden bestempeld. Zeer sober zelfs voor een ploeg die weliswaar niet meer rechtstreeks kan degraderen, de nacompetitie ontlopen wordt een bijzonder lastig verhaal. Het schrijnende was daarom dat de intentie om er nog wat van te maken eigenlijk nooit boven water kwam in Tuitjenhorn. Het maakte dat de thuisformatie het onderste uit de kan niet nodig had om Winkel van zich af te schudden. In problemen kwam de gastheer nooit en de fraaie openingstreffer van Jordy Bakkum was wat dat betreft al nagenoeg voldoende voor de zege. De aanvaller verraste Jack Limmen met een bal door de benen en zijn geplaatste poging in de verre hoek was precies voldoende buiten het bereik van sluitpost Nino Bosch: 1-0. Zo was Bakkum, net als twee dagen eerder tegen VIOS, opnieuw trefzeker. Ook die wedstrijd werd overigens gewonnen (2-1). Tot aan de rust kon Winkel vervolgens geen vuist maken en in het tweede bedrijf lukte het die equipe evenmin om iets aan de opgelopen schade te doen. Die was in de openingsfase van de laatste 45 minuten overigens al aanzienlijker geworden toen Thomas Driesse van dichtbij niet faalde: 2-0. De druk op het doel van Hollandia T nam in het restant van het duel iets toe, tot echt noemenswaardige kansen kwam de huidige nummer dertien over het algemeen niet. Totdat de spanning vlak voor tijd ineens terug was na de aansluitingstreffer van Thijs Visser: 2-1. Het bleek geen voorbode voor een slotoffensief.

Vruchtbaar

Met twee zeges in drie dagen tijd een vruchtbare fase voor Hollandia T dat zich met die zes punten nu toch echt zo goed als zeker heeft veilig gespeeld. Waar Winkel aan de andere kant rekening moet houden met overwerk. Omdat de concurrentie in de kelder geen fout beging. Zo won Hugo Boys in eigen huis van VIOS (3-2) en Hauwert ’65 maakte op bezoek bij VVS ’46 eveneens geen misstap (2-4). Het team van coach Martijn Gootjes heeft nog drie duels de tijd om orde op zaken te stellen.

Hollandia T: Tijssen; Buter, Dekker, Klijbroek, Van Straaten; Burger, Groenland, Wit; Van Wichen (Hollenberg), Driesse (Hoorn), Bakkum.

Winkel: Bosch; Limmen, Ursem (Roem), Visser, Schreur; Bijvoet, Otjes (Klare), Schouten (S. Fijnheer); Bonnes, R. Fijnheer, Smit.

Meer nieuws uit Sport Schagen

Meest gelezen