Premium

Beemster houdt stand tegen West Frisia: Werklust brengt plezier

Beemster houdt stand tegen West Frisia: Werklust brengt plezier
Julian Schaap van Beemster in een van de spaarzame momenten dat de ploeg in de buurt van het West Frisia-doel kwam.
© Foto Wim Egas
Tweede klasse A

Trots. Blij. Gelukkig. In drie woorden samengevat wat de glimlach van Sjors Goes allemaal uitstraalde. Het zwaargehavende Beemster hield stand tegen West Frisia en pakte een heel belangrijk punt in de strijd tegen directe degradatie: 0-0.

Natuurlijk was het punt niet verdiend op basis van de verhoudingen op het veld. De bezoekers waren negentig minuten lang de bovenliggende partij. Maar Beemster bleef met gesloten verdediging - en in de slotfase puik keeperswerk van Pascal Fokkema - overeind. Met een punt én plezier als resultaat.

Hard werken

,,Dit was even overleven’’, hijgde Goes tevreden na afloop van de wedstrijd. ,,Maar we hebben als team een punt gewonnen’’, sprak hij niet zonder trots. ,,Zij zijn beter en fitter. Dan kun je alleen maar hard werken en zorgen dat de verdediging goed staat.’’

Het duel tussen Beemster, de meest gepasseerde formatie van de tweede klasse A (83 doelpunten) tegen West Frisia. Dat is met zestien goals de veruit minst scorende ploeg uit de competitie. Slechts één keer eerder hield Beemster het doel schoon: juist in de uitwedstrijd bij West Frisia waar met 1-0 werd gewonnen.

Ook nu lukte het West Frisia niet om te scoren. In de eerste helft vroeg alleen een poging van Yunnes Bacaksiz het uiterste van doelman Pascal Fokkema. Zijn inzet uit een vrije trap werd door de sluitpost stijlvol uit de hoek gedoken.

Ook in het tweede bedrijf creëerde West Frisia wel onrust maar weinig grote mogelijkheden. Tot de slotfase, toen de bezoekers alles-of-niets gingen spelen en ook de centrale verdedigers zich steeds meer met de aanvallen gingen bemoeien. ,,Pascal redt ons op het einde van de wedstrijd’’, stelde Goes dan ook terecht vast. De redding van de sluitpost op de halve omhaal van Jordi van Ammers was even knap als belangrijk.

Zelf creeërde Beemster ook niet veel mogelijkheden. Giancarlo Trovato leek voor de pauze wel op weg naar een treffer, maar zijn inzet smoorde tussen de benen van doelman Paul Kok.

Debuteren

Goes kon het team alleen maar complimenteren. ,,Elke week missen we mensen. Iedere wedstrijd spelen we in een andere formatie. Vandaag debuteren twee jongens van vijftien jaar oud (Nils Boots en Daan Zondervan, red.). Die hebben het gewoon heel goed gedaan.’’

Het gat met hekkensluiter Schoten groeide door de remise naar drie punten. Op 12 mei moet Beemster op bezoek bij die ploeg en kan het rechtstreekse degradatie definitief afwenden. Dat zou een prestatie van formaat zijn. De middelen in Middenbeemster zijn beperkt. Toch verwacht voorzitter Nancy Bakker dat haar club de selectie voor het volgende seizoen kan uitbreiden met jonge, gemotiveerde spelers. Zonder namen te noemen: ,,Er melden zich spelers uit zichzelf aan.’’

Dat zal, gezien de huidge krapte in de selectie, nodig zijn. Of dat nu in de tweede of derde klasse is.

Beemster: Fokkema; Dennis Gontha, Helder, Nicolai, Bakker; Goes, Ruijter, Hillebrand, Daniël Gontha; Trovato (87. Zondervan), Schaap (62. Tete).

West Frisia:Kok; Barry Dammers, Van Ammers, Bierhaalder (23. Mandaat), Brian Dammers (46. Valk); De Jong (81. Visser), Vijselaar, Grooteman, Bacaksiz; Leegwater, Mantel.

Meer nieuws uit Sport Waterland

Meest gelezen