Mountainebike jeugd Enkhuizen in zak en as na vandalisme en brandstichting in container wielervereniging West Frisia

1/3
Enkhuizen

De mountainbike jeugd van wielervereniging West Frisia in Enkhuizen heeft een zware domper te verwerken gekregen. Onbekende daders kraakten de opslagcontainer bij het mountainbike parcours De Bult langs de Oosterdijk en staken de spullen in de fik.

’Een aantal zielige figuren heeft het nodig gevonden om de opslagcontainer bij ons mountainbike parcours De Bult open te breken en in brand te steken’’, zo meldt de club zaterdagavond op Facebook-pagina MBT Jeugd wv West Frisia. ’Al het gereedschap van onze onderhoudsploeg is hierbij verloren gegaan. De club en de vrijwilligers zijn hierdoor zwaar gedupeerd.’

Het gaat om onder meer afzetmateriaal, routepaaltjes en kruiwagens. De schade wordt geschat op meer dan 2000 euro. Het is niet voor het eerst dat de club slachtoffer wordt van vandalisme.

West Frisia roept getuigen op zich te melden. De Bult is een tamelijk afgelegen plek, maar veel mensen uit de nieuwbouwwijk Kadijken laten in de omgeving hun hond uit. Daarom hopen de leden dat iemand misschien toch iets gezien of gehoord heeft.

Meer nieuws uit West-Friesland

Meest gelezen