Wethouder Mandy Elfferich neemt roer fusie Landsmeer over van vertrekkende burgemeester

Wethouder Mandy Elfferich neemt roer fusie Landsmeer over van vertrekkende burgemeester
Mandy Elfferich.
© Foto Ella Tilgenkamp
Landsmeer

Waarnemend burgemeester Anne Lize van der Stoel draagt de portefeuille bestuurlijke toekomst over aan wethouder Mandy Elfferich (D66).

Als reden geven B en W dat de kwestie van al dan niet fuseren met buurgemeenten een meer politiek karakter heeft gekregen. Daar hoort een politieke verantwoording bij. Hoewel Elfferich niet voor bestuurlijk fuseren is, legt ze zich bij een besluit van de meerderheid neer, heeft zij eerder gezegd.

Van der Stoel heeft laten weten dat ze per 1 augustus als tussenpaus in Landsmeer stopt. Ze heeft met commissaris van de koning Arthur van Dijk gesproken over de reden van haar vertrek en over de bestuurlijke toekomst. Op de inhoud wil ze niet ingaan.

Over haar opvolging is met Van Dijk afgesproken dat de raad eerst een besluit moet nemen over de bestuurlijke toekomst. Dit haalde Van der Stoel tijdens de raadsvergadering aan. Daarna besluit de commissaris of er een kroonbenoemde burgemeester komt, of een waarnemer. Een besluit over de bestuurlijke toekomst staat op de raadsagenda van 23 mei. De fractievoorzitters praten op 12 juni met Van Dijk.

Meer nieuws uit Waterland

Keuze van de redactie

Lees hier de digitale editieVolg ons