Premium

Hillegom betaalt geen cent aan watertap op schoolpleinen

Hillegom betaalt geen cent aan watertap op schoolpleinen
Een watertap bij een Cruijff Court.
© Archieffoto
Hillegom

Als scholen in Hillegom op het schoolplein een watertappunt willen installeren, dan betaalt de gemeente daar niets aan mee. Een poging van drie oppositiepartijen in de gemeenteraad om via een motie te regelen dat Hillegom een bescheiden bijdrage levert, werd door een meerderheid in de raad weggestemd.

Staatssecretaris Paul Blokhuis maakte eerder deze week bekend 3 miljoen euro uit te trekken voor watertappunten op schoolpleinen. Zijn departement betaalt daarmee driekwart van de kosten van de kraantjes.

D66 - gesteund door Bloeiend Hillegom en GroenLinks - leek het een goed idee dat als Hillegomse scholen zo’n watertap willen, de gemeente ook een bijdrage levert. Tot maximaal een vijfde van de kosten. Als alle zeven scholen een aanvraag zouden doen, zou dat Hillegom in totaal maximaal 6.300 euro kosten.

De coalitie (BBH en CDA) en oppositiepartij VVD verwierpen de motie. Zij vinden het niet nodig dat er watertaps komen, omdat immers elke klas al een kraantje heeft. Ook vinden zij het de verantwoordelijkheid van ouders dat kinderen water drinken in plaats van gesuikerde drankjes.

Meer nieuws uit Haarlem

Meest gelezen