Hoornse kinderboerderij De Woid af en toe noodgedwongen dagje dicht door vrijwilligerstekort [video]

Op tweede paasdag was het Grote Paasfeest bij kinderboerderij De Woid.

Op tweede paasdag was het Grote Paasfeest bij kinderboerderij De Woid.© Foto Rob Ederzeel

Paul Gutter
Hoorn

Kinderboerderij De Woid in Hoorn moest op Goede Vrijdag noodgedwongen de deuren sluiten. Dat zal vaker voorkomen, als zich niet meer vrijwilligers aanmelden, vreest vrijwilligerscoördinator en beheerder Rob Ederzeel.

Ederzeel beschikt weliswaar over een groep van ongeveer 35 vrijwilligers, maar slechts een handvol daarvan is ’sleuteldrager’; oftewel bevoegd om de kinderboerderij te openen en te sluiten. ,,Niet iedereen wil die verantwoordelijkheid of is daar geschikt voor’’, vertelt Ederzeel.

,,Ik ben hier vrijwel altijd, dus meestal is er geen probleem. Maar ook ik heb andere bezigheden, ik zit ook nog op de Museumstoomtram. Als er geen andere sleuteldrager beschikbaar is, moet de boerderij dicht.’’

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Als De Woid gesloten is voor publiek, worden de dieren uiteraard wel gewoon verzorgd en de hokken schoongemaakt. ,,Dat gaat allemaal gewoon door.’’ De Woid doet op Facebook regelmatig oproepjes voor nieuwe vrijwilligers. ,,Vrijwilligerspunt West-Friesland heeft laatst ook een leuk filmpje bij ons gemaakt om aandacht te vragen voor dit probleem.’’

Zaterdag en eerste paasdag is De Woid overigens wel gewoon geopend van 10 tot 16.30 uur. Op tweede paasdag is vanaf 13 uur (tot die tijd gesloten) het Grote Paasfeest met onder meer paaseieren zoeken, een springkussen en schminken.

Meer nieuws uit West-Friesland