Standbeelden komen tot leven in Streekhof Bovenkarspel [video]

1/4
Bovenkarspel

Het West-Friese festivalseizoen barst volop los in dit paasweekend. Te beginnen in winkelcentrum Streekhof in Bovenkarspel, waar levende standbeelden deze zaterdag de lente verwelkomen tijdens het Living Sculpture Festival.

Doodstil staan ze. Sommige voorbijgangers hebben het zo druk met kijken naar de voorjaarsaanbiedingen van de winkeliers, dat ze de standbeelden soms niet eens in de gaten hebben. Maar af en toe geven ze een teken van leven. Een hoofdknikje, een knipoog, een zwaai of een kleine buiging. ,,Knap hé’’, klinkt het bewonderend vanuit het publiek.

Wie geluk heeft, krijgt zelfs een lekker paaseitje aangeboden uit hun mandje. En soms, heel soms, komen ze helemaal los van hun sokkel. Om een broodje te bestellen bij de bakker bijvoorbeeld. Kortom, levende standbeelden zijn eigenlijk nét mensen.

Muziekliefhebbers komen dit weekend ook helemaal niks tekort in West-Friesland. Zaterdag om 15 uur start de eerste editie van het festival (P)Opstaan in Enkhuizen, zaterdagavond is er Paaspop in café Bantam in Hoogkarspel en zondag is er Eipop, inmiddels een vaste paastraditie in Hoorn.

Enkhuizen staat eerste paasdag in het teken van het eerste Paas Festival op het Landje van Top, terwijl het Noordhollands Oldtimerfestival in Venhuizen tijdens de beide paasdagen weer duizenden bezoekers hoopt te ontvangen in de hallen aan de Torenweg 44.

Meer nieuws uit West-Friesland

Meest gelezen