Zee Aquarium Bergen aan Zee viert 65-jarig bestaan

Zee Aquarium Bergen aan Zee viert 65-jarig bestaan
Archieffoto
© Foto Erna Faust
Bergen aan Zee

Busladingen schoolkinderen hebben er de afgelopen decennia hun schoolreisje beleefd. Ze konden er in het verleden zo een van de zeehonden tegen het lijf lopen, die toen nog gewoon door het hele pand schuifelden.

Dit jaar is het 65 jaar geleden dat het Zee Aquarium in Bergen aan Zee werd gebouwd. Inmiddels is het pand geheel gemoderniseerd, beschikt het weer over een zeehondenverblijf en zwemmen er bijna vierduizend vissen in allerlei varianten rond.

Vorig jaar togen circa 130.000 bezoekers naar de badplaats om het aquarium te bewonderen, dat geldt als een van de drie aquaria in Europa die in particulier bezit zijn. Al sinds 1973 wordt Zee Aquarium Bergen aan Zee - zonder enige subsidie- gerund door de familie Majewski. Inmiddels heeft de derde generatie haar intrede gedaan in het familiebedrijf.

Lezersactie

Om het jubileum te vieren, krijgen lezers van het Noordhollands Dagblad korting op de toegangsprijs van het Zee Aquarium. Om van deze korting gebruik te maken, hebben lezers de papieren versie van de Alkmaarsche Courant van zaterdag 20 april nodig. Tot en met 1 juni 2019 krijgen zij op vertoon van dit artikel in deze krant 20 procent korting op de toegangsprijs (de korting geldt voor maximaal vier personen en niet in combinatie met andere acties).

Lees ook: Verstoppertje spelen tussen de vissen van zeeaquarium Bergen aan Zee

Meer nieuws uit Alkmaar

Meest gelezen