Premium

Horde Hoogland genomen; DEM speelt Utrechters in eerste helft weg en behoudt koppositie in de hoofdklasse

1/2
Beverwijk

Nog vier wedstrijden heeft DEM te gaan om de koppositie in de hoofdklasse A te verdedigen. De Beverwijkers namen zaterdagavond de eerste horde: Hoogland werd weggespeeld en met 3-0 verslagen.

Trainer Arvid Smit dacht vooraf dat het een lastige wedstrijd zou worden. ,,Tegen ploegen die 5-3-2 spelen hebben wij het meestal moeilijk. Maar Hoogland heeft een dubbel programma en gaf enkele spelers rust. Vooral in de eerste helft speelden we uitstekend, jammergenoeg viel het niveau na de rust terug.’’

Maar DEM kwam geen enkel moment in gevaar. De bezoekers uit Hoogland, een dorp dat behoort tot de gemeente Amersfoort, creëerden nauwelijks kansen en hadden veel moeite met de bewegelijke spelers van de Beverwijkers. Misschien speelde in het achterhoofd ook mee dat Hoogland al een prijs binnen heeft. De Utrechters wonnen de tweede periode.

DEM heeft nog nul prijzen dit seizoen, al staat het wel aan de leiding van de derde periode. Maar als die gewonnen wordt, dan is de ploeg ook kampioen; de grote concurrenten in de strijd om de titel strijden ook mee bovenin de laatste periode.

De thuisploeg had het voordeel dat ze al snel op voorsprong kwamen. En het was een prachtig doelpunt. Rechtsback Tim uit den Bogaard zette de aanval op door Richie Owusu weg te sturen. De rechtsbuiten gaf de bal zuiver voor op de vrijstaande Mehmet Gencer, die de bal achter keeper Sebastiaan Bruins kon volleren.

Een klein kwartier later maakte Anthony van Dongen er ook 2-0 van. De buitenspeler kon profiteren van een fout achterin en schoof de bal in een leeg doel.

Het wordt heel moeilijk om Van Dongen in Beverwijk te houden, want de man kan toveren. Normale mensen zijn de bal zo kwijt, maar Van Dongen kon na rust op links iedereen voorbij lopen om de 3-0 binnen te schieten.

Zo was het weer genieten bij DEM. De creatievelingen als Daniel Man, Gencer, Van Dongen en Owuso worden ondersteund door harde werkers als Lefteris Zantman en Timo Wolters.

Achterin wordt ook maar weinig weggegeven, waardoor DEM nu op doelsaldo aan de leiding gaat in de hoofdklasse A zondag. Hoogeveen kon daar maandag nog overheen komen, maar de Groningers verloren met 2-1 van Silvolde. Zondag speelt Hoogeveen ook nog een inhaalwedstrijd tegen Hollandia.

Wat dat betreft heeft DEM het niet in eigen hand, maar de Beverwijkers spelen op zondag 19 mei, de voorlaatste speelronde, in het Hoge Noorden tegen Hoogeveen. En de Groningers zijn niet de enige kapers op de kust. SDO staat in punten gelijk. Maar DEM heeft dan wel minder goals tegen, de ploeg uit Bussum heeft meer doelpunten gemaakt. Smit: ,,Jammer dat we in de tweede helft niet hebben kunnen werken aan ons doelsaldo, want we hadden vanavond wel meer goals kunnen maken.’’

Overigens moest aanvoerder Twan Verswijveren nog voor de rust gewisseld worden. De verdediger had te veel last van zijn kuitbeen, waar hij eerder een tik op had gekregen.

DEM: S. Verswijveren, Uit den Bogaard, Obioha, T. Verswijveren (39. Dooyeweerd), Van Amersfoort, Zantman, Man, Gencer, Owusu (75. Cijntje), Wolters, Van Dongen (70. Adrichem).

Hoogland: Bruins, Koelewijn (60. Vos), Kemp, Hop, Kreijne (60. Termeer), Leunissen (75. Jakub), Boelens, Hienekamp, Mossink, Wobbes, Mezbanali.

Meer nieuws uit Sport Kennemerland

Meest gelezen