Premium

Hillegom wil liefst ’eigen volk’ in restant Vossepolder

Hillegom wil liefst ’eigen volk’ in restant Vossepolder
Een artist impression van de rij- en hoekwoningen in de Vossepolder die in mei in de verkoop komen.
© Illustratie BPD
Hillegom

De woningen die in het resterende deel van de wijk Vossepolder in Hillegom worden gebouwd, worden zoveel mogelijk aan Hillegomse woningzoekenden verkocht. Althans dat is de uitdrukkelijke wens van de gemeente. Formeel kan Hillegom er niets aan doen als iemand van buiten de gemeente zich voor een woning meldt, maar er worden wat wapens in de strijd gegooid die er aan kunnen bijdragen dat de huizen vooral bij Hillegommers belanden.

In het laatste deel van de Vossepolder komen in totaal 64 woningen. Het bestaande blok huizen dat grenst aan de straten Cruquius en Schellinkhout wordt als het ware gespiegeld richting de Weerlaan. Daar komen 39 rij- en hoekwoningen waarvan er 19 voor een prijs rond de 250.000 euro worden aangeboden. ,,Daar komt een antispeculatiebeding op en de kopers móeten er zelf gaan wonen’’, zegt wethouder Anne de Jong.

Daar komt bij dat de verkoop aanvankelijk ’klein wordt gehouden’. ,,In eerste instantie worden vooral Hillegommers erover geïnformeerd. Bijvoorbeeld de mensen die zich hebben geabonneerd op de nieuwsbrief. Met de ontwikkelaar is afgesproken dat pas als na twee maanden nog niet alles is verkocht, hij breder de markt op gaat met de huizen’’, aldus De Jong. De wethouder hoopt hiermee te bereiken dat de huizen vooral bij Hillegomse (jonge) stellen belanden.

De huizen komen naar verwachting in mei in de verkoop. ,,Zo’n driehonderd mensen ontvangen de nieuwsbrief. Ik verwacht eigenlijk massale belangstelling’’, zegt de wethouder. De verkoop geschiedt op volgorde van online inschrijving. De eerste paal gaat volgens planning begin 2020 de grond in.

De grond tussen het al bestaande blok Cruquius/Schellinkhout en de Ringvaart wordt ook bebouwd. Daar komen achttien appartementen, één vrijstaand huis en zes twee-onder-een-kapwoningen. Als allerlaatste wordt de grond van de oude manege bebouwd. Die invulling is daar nog niet zeker, maar gedacht wordt aan zo’n veertig woningen/appartementen.

BPD (Bouwfonds Property Development) is de ontwikkelaar van het laatste deel van de Vossepolder. Alle huizen worden gasloos gebouwd.

Meer nieuws uit Haarlem

Meest gelezen