Meer studieplekken in bibliotheek Haarlem-centrum

Meer studieplekken in bibliotheek Haarlem-centrum
Bibliotheek Haarlem Centrum.
© Foto: Wessel Mekking
Haarlem

Bibliotheek Haarlem Centrum heeft in aanloop naar de eindexamens in het voortgezet onderwijs extra studieplekken gecreëerd. De organisatie speelt daarmee niet alleen in op de komende schoolexamens maar ook op de populariteit van het openbare gebouw als plek om huiswerk te maken en te studeren.

Veel van de tijdelijke plekken, die in elk geval blijven bestaan tot en met vrijdag 17 mei, zijn al te gebruiken. Zoals op de begane grond, waar voorheen de afdeling Young was. Op de eerste etage is een lokaal, het Medialab, ingericht als tijdelijke studieruimte. Ook in de instructieruimte in het Doelengebouw kan in aanloop naar de schoolexamens worden gestudeerd.

Onlangs zijn in het souterrain, oftewel ’Het Magazijn’, ongeveer 35 nieuwe studieplekken gerealiseerd. Deze blijven ook na de schoolexamens bestaan en zijn te bereiken via de trap in het midden van het hoofdgebouw van de bibliotheek.

Stilte

Het is de bedoeling dat in het openbare gebouw in stilte wordt gewerkt. Studeren kan alleen als de bibliotheek geopend is.

Meer nieuws uit Haarlem

Meest gelezen