Premium

Bedreiging en mishandeling vriendin: ’Bang bang, boem boem, fikkie fikkie’

Zaandam

Zaandammer Dominique S. (40) hoorde gisteren de officier van justitie een forse onvoorwaardelijke celstraf tegen zich eisen. Hij werd op 7 januari aangehouden op verdenking van bedreiging en mishandeling van zijn vriendin. Ook had hij grote hoeveelheden drugs in een kluisje in zijn huis liggen.

„Ik zou haar ophalen en toen ze aankwam was ze een beetje opgefokt. We hebben eerst seks gehad en daarna wilde ik haar geen coke geven en werd ze boos. Dat is normaal voor ons, we kunnen niet met elkaar en niet zonder elkaar. We hebben over en weer geschreeuwd en gescholden, en dan hebben we daarna weer spijt”, vertelde S.

Maar het dossier vertelt een ander verhaal. Hij zou ’s nachts zijn vriendin hebben bedreigd door te zeggen dat hij haar zou neerschieten via gesproken Whatsappberichten. „Ik fiets naar Wormerveer met mijn ladykiller en dan bang bang, boem boem, fikkie fikkie.’’ Daarmee zou hij hebben bedoeld dat hij het huis van haar opa in brand zou steken. „Dat krijg je als je gedronken en gesnoven hebt”, verklaarde de Zaandammer.

De politie vond later bij S. thuis een kluisje met geld, xtc, wiet en cocaïne erin. De hoeveelheden drugs deden de agenten vermoeden dat S. een dealer was, maar S. ontkent dat. De wiet was volgens hem voor eigen gebruik: „Ik had het net ingekocht. Ik rook wel zeven of acht joints per dag.”

S. is vele malen eerder veroordeeld. Het zou inmiddels weer goed gaan tussen hem en zijn vriendin.

De officier van justitie noemde de spraakberichten die S. naar zijn vriendin stuurde ’verschrikkelijke berichten’. Ook het drugsbezit zag ze als bewezen. Voor de mishandeling was volgens de officier te weinig bewijs. Ze eiste een half jaar gevangenisstraf tegen hem.

De uitspraak in de zaak is op 3 mei.

Meer nieuws uit Zaanstreek

Meest gelezen