Premium

Speeltuin Purmerend weer twee weken open: jeugd op de schommel

1/2
Purmerend

In alle vroegte komen de eerste kinderen het heuveltje afgelopen richting de De Speelkraam in het Leeghwaterpark. Deze is de komende twee weken iedere dag tussen 10 en 17 uur open. Met het mooie weer op komst is dat absoluut geen overbodige luxe. „De kinderen kunnen hier heerlijk hun energie kwijt.”

Isa (7) en Lize Los (5) zijn een van de eerste kinderen die zich - samen met tante Chantal Vink (27) melden bij de speeltuin. Diezelfde tante is blij dat De Speelkraam in de vakantie open is. „Dit is een prachtige plek midden in Purmerend waar de kinderen heerlijk kunnen genieten en uitwaaien. Zeker in de vakantie is het zo belangrijk dat ze lekker hun energie kwijt kunnen. Dat kan hier perfect. Ze vinden het geweldig.”

Wat de meiden vooral geweldig vinden, is de glijbaan - aldus Lize - en het vlot dat je over het water kunt trekken. Jayden Koning (10) vindt het vlot ook hartstikke leuk al ging het een keertje bijna mis. „Ik hing aan het touw boven het water en het vlot ging verder. Gelukkig kwam de man van de speeltuin. Die ging het water in en heeft me naar de kant gedragen.”

De kleine held heeft wel geleerd van zijn ervaring. „Toen ik hier later weer was, kwamen er twee jongetjes vast te zitten in het midden van het water. Ze hadden niet genoeg kracht om het vlot naar de kant te trekken. Toen ben ik vanaf de kant over het touw naar het midden gekropen en heb ik ze geholpen.”

Gedurende de dag stroomt de speeltuin lekker vol. Tot blijdschap van de aanwezige vrijwilligers waar volgens bestuurslid Kathleen Visser een behoorlijk tekort aan is. „Vrijwilligers en sponsors zijn van harte welkom om zich aan te melden. We moeten namelijk onze eigen broek ophouden.”

De komende dagen staan leuke dingen op de agenda bij De Speelkraam. Visser: „Met Pasen kunnen de kinderen van 11 tot 13 uur op zoek naar genummerde eieren. Daarna verloten we verschillende prijzen waaronder een strippenkaart. Uiteindelijk gaat natuurlijk ieder kind met een verrassing naar huis.”

Ook zaterdag 11 mei, voor Moederdag,- van 11 tot 17 uur - staat er iets leuks op de agenda. Kinderen maken armbandjes, plantenpotjes en kunnen cupcakes versieren die ze vervolgens voor hun moeders mee mogen nemen.”

Meer nieuws uit Waterland

Meest gelezen