IJmond beleeft top-paasweekend, hotels, campings, paviljoens en restaurants zijn vol, vol en nog eens vol

IJmond beleeft top-paasweekend, hotels, campings, paviljoens en restaurants zijn vol, vol en nog eens vol
Camping Geversduin is dit weekend helemaal vol.
© Ronald Goedheer
IJmond

Met temperaturen die boven de twintig graden Celsius uitkomen, wordt het dit paasweekend heel druk in Nederland. De verwachting is dat meer dan een miljoen internationale toeristen ons land een bezoek brengen.

Hoe is dat in de IJmond? Is het drukker dan in voorgaande jaren, nu de thermometer zo vroeg in het seizoen zomerse temperaturen aangeeft? Deze krant maakt een rondje.

Eigenaar Jonathan Michielen van paviljoen Timboektoe in Velsen-Noord vertelt vrijdag dat hij een bomvol terras heeft. ,,En dat verwacht ik ook de komende dagen met dat mooie weer.”

Of hij voldoende personeel heeft, nu de toeloop zo groot is? ,,Ja, gelukkig wel. Het is algemeen bekend dat er een groot tekort is aan opgeleide koks. Wij zijn het hele jaar door open, waardoor we ook altijd wel voldoende personeel in huis hebben.”

Op Camping Geversduin in Castricum zijn dit weekend ruim 600 kampeerplaatsen bezet. ,,We hebben een speciaal paasarrangement voor vier dagen”, meldt een medewerker van de camping. ,,De vraag was zo groot dat we zelfs tientallen keren nee hebben moeten verkopen. Dat gebeurt ons niet vaak zo vroeg in het jaar.”

Hetzelfde beeld bij Stay Okay Heemskerk, gevestigd in Slot Assumburg: ,,Wij hebben veel toeristen, gezinnen en sportgroepen in huis dit weekend”, vertelt een medewerker. ,,Tot op de laatste kamer zitten we vol. Als we alle aanvragen voor een overnachting hadden moeten beantwoorden, hadden we er een kasteel bij moeten hebben deze dagen.”

Natuurkampeerplaats

Aan de zuidkant van het kanaal, in Velsen-Zuid, toont Mike Snijders van Camping Schoonenberg zich een tevreden mens wanneer hem wordt gevraagd naar de hoeveelheid boekingen bij zijn natuurkampeerplaats: ,,We zijn voor negentig procent volgeboekt dit weekend”, meldt hij vrijdagmorgen. ,,Ik dacht even dat we vandaag het bord ’Vol’ buiten moesten zetten. Dit hebben we nog niet eerder zo vroeg in het jaar meegemaakt, het is echt uniek.”

Ook bij Hotel Augusta in IJmuiden klinkt een opgewekt geluid: ,,Wij zitten helemaal vol”, zegt Ellen Zwart van het IJmuidense hotel. ,,Niet alleen voor dit weekend, maar dat is al weken zo. Dat is best wel bijzonder.” Waar de gasten vandaan komen? ,,Wij hebben veel mensen uit het buitenland die een bezoek aan de Keukenhof gaan brengen. Die attractie is vooral bij toeristen uit China en Duitsland populair. En verder hebben we gasten die de nacht voordat ze aan boord gaan van een cruiseschip in IJmuiden, bij ons komen slapen.”

Uit eten is ook een mogelijkheid dit weekend: bij Landgoed Duin en Kruidberg in Santpoort kunnen liefhebbers van culinaire hoogstandjes op Eerste Paasdag dineren in sterrenrestaurant ’De Vrienden van Jacob’. Maar wie nu nog wil reserveren, krijgt nul op het rekest. Inderdaad, het restaurant is helemaal vol.

Meer nieuws uit Kennemerland

Meest gelezen