Premium

Leerling-kok Alkmaars restaurant krijgt na verlies messenset op NS-station Heerhugowaard hulp uit onverwachte hoek

Leerling-kok Alkmaars restaurant krijgt na verlies messenset op NS-station Heerhugowaard hulp uit onverwachte hoek
Slijper Ingmar Schneider (links) overhandigt leerling-kok Luuk van Nieuwkoop de nieuwe messenset.
© Foto aangeleverd
Alkmaar

Hij kocht van zijn gespaarde fooi zijn eerste eigen messenset, maar verloor die op het NS-station Heerhugowaard. Nu is leerling-kok Luuk van Nieuwkoop (23) van Spaans restaurant Granada Food and Wine in Alkmaar door inspanning van een messenslijper verblijd met een nieuwe set, geschonken door een fabrikant.

Waar slijper Ingmar Schneider uit Lutjewinkel Van Nieuwkoop eerder uit de brand hielp door hem een leenmessenset ter beschikking te stellen, schoot hij de beginnend kok nu opnieuw te hulp.

Actie

„Omdat na een aantal weken zoeken en afwachten niemand de verloren set retour heeft gebracht naar de rechtmatige eigenaar, ben ik in actie gekomen”, vertelt Schneider.

Hij spoorde fabrikant Wüsthof in het Duitse Solingen aan om de leerling-kok een splinternieuwe vervangende set te leveren. En die stuurde er een ter waarde van enkele honderden euro’s op.

Gegraveerd

„Een prachtig gebaar”, meent zowel de slijper als Van Nieuwkoop. „Zelf heb ik de set aangevuld met een Japans koksmes, waarin ook de geboortedatum van het zoontje van de kok wordt gegraveerd”, aldus Schneider.

„Zo’n mes behoorde ook tot zijn set, maar blijkt niet zo makkelijk ergens los te peuteren. Die jongen moet ook verder in zijn werk.”

Meer nieuws uit Alkmaar

Meest gelezen