Premium

Weinig politici willen iets kwijt over kwestie Jaeger, Kooloos wel: ’Ik zet er mijn vraagtekens bij’

Weinig politici willen iets kwijt over kwestie Jaeger, Kooloos wel: ’Ik zet er mijn vraagtekens bij’
Mirjam Kooloos.
© gemeente hilversum
Hilversum

De meeste fractievoorzitters uit de Hilversumse raad willen niet reageren op het integriteitsonderzoek over wethouder Wimar Jaeger. Zo lang het onderzoek loopt, houden ze de boot af. Mirjam Kooloos (Leefbaar Hilversum) niet: „Ik zet er mijn vraagtekens bij.”

„De gemeenteraad is in verlegenheid gebracht. We zijn niet serieus genomen. Ik kan mij niet voorstellen dat hij het (Jaeger liet onder meer na nevenfuncties te melden, red.) zomaar vergeten is. Daar is hij te slim voor”, aldus Kooloos.

„Er moet nog blijken wat er gebeurd is, maar hij had het wel moeten melden. Ik zet er mijn vraagtekens bij. Want hij heeft niet geleerd van het verleden (er werd al eerder een integriteitsmelding gedaan tegen Jaeger, red.), oud-wethouder Arjo Klamer is over zoiets al mede gestruikeld en dan zou Jaeger nu in dezelfde valkuil trappen?”, vraagt Kooloos zich af.

„Het is ook lastig omdat burgemeester Broertjes een goede band met hem heeft. We hadden beter meteen onafhankelijk onderzoek kunnen laten doen”, aldus de politica. „Als dit wordt weggewuifd ga ik vragen stellen.”

Lees ook: Inwoners dienen alsnog integriteitsmelding in tegen Hilversumse wethouder Jaeger

Femke van Drooge (PvdA) wacht het onderzoek met veel interesse af. „Inhoudelijk ga ik niets zeggen. Maar als de burgemeester met de conclusie komt dat verder onderzoek niet nodig is, dan moet het wel een heel sterk verhaal zijn.” Olaf Streutker (CDA) heeft „alle vertrouwen in het onderzoek.”

Lees ook: Burgemeester Broertjes wist tevoren van dubbelrol Hilversumse wethouder Jaeger

De andere partijen zwijgen lopende het onderzoek.

Lees ook: Gemeenteraad Hilversum wist niets van dubbelfunctie wethouder Jaeger

Meer nieuws uit Gooi

Meest gelezen