Afsluitdijk deels afgesloten wegens ongevallen; rijstrook weer open [update]

Internetredactie
AFSLUITDIJK

De Afsluitdijk is vrijdag sinds het begin avond helemaal afgesloten geweest vanwege twee ongevallen op de A7. Vanwege een ongeluk eerder op de dag stond er een file.

Rond 18.00 uur reed een vrachtwagen in op de file. Daardoor was de snelweg in beide richtingen afgesloten voor al het verkeer. Om 19.10 uur kon er weer een rijstrook worden vrijgegeven.

Twee personen raakten gewond bij het ongeval. Ze zaten bekneld en zijn bevrijd uit hun voertuig. Ze zijn daarna naar het ziekenhuis gebracht. De politie laat op twitter weten dat de vrachtwagenchauffeur is aangehouden op verdenking van het veroorzaken van het ongeval.

Het is nog niet duidelijk wanneer de Afsluitdijk weer volledig wordt vrijgegeven. De vangrail moet worden gerepareerd. Tot dat is gedaan, blijft er in beide richtingen een rijstrook beschikbaar.

Weggebruikers richting Leeuwarden werden geadviseerd via Flevoland te rijden. In de loop van de avond kon het verkeer weer zonder vertraging gebruik maken van de Afsluitdijk.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Meer nieuws uit NHD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.