Premium

Landsmeer weigert kermis na schietpartij vorig jaar

Landsmeer weigert kermis na schietpartij vorig jaar
Landsmeer

Landsmeer heeft de vergunning voor de kermis op Koningsdag geweigerd. Aanleiding is dat er vorig jaar een schietpartij is geweest en dat de aanvrager niet aan de veiligheidseisen wil voldoen.

De schietpartij kwam in de raad aan de orde in het antwoord van burgemeester Anne Lize van der Stoel op vragen van André La Fontaine (PL). Hij wilde weten waarom de vergunning voor de kermis op Koningsdag was geweigerd.

Net als bij de aanvraag voor de feesttent op Koningsdag, was ook hier de reden dat de aanvrager niet wilde voldoen aan de veiligheidseisen. De burgemeester vertelde dat vorig jaar een schietpartij en vechtpartijen op de kermis zijn geweest. ,,Daarbij is met een buks geschoten op de ondernemer van de schiettent. Hem is gevraagd aangifte te doen, zodat de politie kan worden ingeschakeld. Daartoe was hij niet bereid.’’

Maatregelen om ongeregeldheden tegen te gaan waren toen niet genomen. Van der Stoel had spijt zo veel jaren coulant te zijn geweest voor een organisator die weigerde aangifte te doen. Ook in voorgaande jaren waren er volgens haar incidenten.

Wél komen er kermisattracties voor kinderen op het Raadhuisplein. Daarvoor zorgt de organisatie van het feest aan de Sportlaan. Op La Fontaines vraag hoe met de boze omwonenden van de Sportlaan wordt omgegaan, zei Van der Stoel dat in een gesprek met een vertegenwoordiger van de buurt is besproken dat in toekomst eerder om de tafel wordt gegaan.

Meer nieuws uit Waterland

Meest gelezen