FC Volendam wil roet in Nijmeegs eten gooien [video]

Volendam

Hoewel de eigen rol is uitgespeeld, probeert FC Volendam wel nog van invloed te zijn op de play-offs. Zo hoopt het vrijdagavond in eigen stadion NEC pootje te lichten.

De formatie uit Nijmegen begon als een van de titelfavorieten aan het seizoen. De status heeft de ploeg niet echt waar kunnen maken. De slechte resultaten kostten trainer Jack de Gier zijn baan.

Onder opvolger Ron de Groot werden beide duels nipt gewonnen. ,,NEC vecht voor de laatste kans. Ze krijgen Joey van den Berg en Tom Overtoom weer terug. Maar wij willen wat laten zien in onze laatste twee thuiswedstrijden”, blikt trainer Hans de Koning vooruit.

Het laatste succes dateert alweer van ruim twee maanden geleden. Na een zege op Helmond Sport volgden negen duels zonder winst, waarvan vier thuis.

,,Wij scoren zo ontzettend moeilijk. Ook vorige week tegen Jong PSV hebben we na het zien van de beelden twaalf goede kansen geteld. Maar we verliezen met 0-3. We raken de lat en schieten vanaf een meter naast of tegen de keeper. Waar dat aan te wijten valt? De jongens doen er alles aan. Dat kan ik ze niet kwalijk nemen. We zijn een heel jeugdig elftal. Heel veel spelers zijn net twintig jaar. Die onervarenheid is misschien doorslaggevend. Maar ze doen niets expres verkeerd. Dat moeten de supporters ook weten.”

De Koning kan niet beschikken over Mitchell Michaelis. De doelman moet waarschijnlijk geopereerd worden. De inzetbaarheid van Cas Peters en Dani van der Moot is nog twijfelachtig.

Meer nieuws uit FC Volendam

Meest gelezen