Koeien Huisduinen mogen weer wei in [video]

Huisduinen

Een hele happening was het donderdagochtend bij zuivelboerderij Tesselaar op Huisduinen: de koeien mochten weer naar buiten.

En dat gebeurde onder grote belangstelling. Zo maakten scholen en kinderdagverblijven er een leerzaam uitje van. De 53 koeien mochten na een hele winter op stal, eindelijk weer het weiland in. En dat leverde bij de koeien de nodige vrolijke bokkensprongen op.

Koeien Huisduinen mogen weer wei in [video]

Zolang het niet te nat wordt, blijven de dieren tot oktober buiten staan. ,,Maar ze kunnen zelf bepalen of ze binnen komen staan of buiten blijven’’, zegt Jan Tesselaar. ,,De schuurdeur staat altijd open.’’ Voor de smaak van het voorjaarsgras hoeven de koeien niet per se naar buiten, het eten dat ze in de stal krijgen is net zo lekker, verzekert Tesselaar. ,,Dat komt door de gansen die hier elke dag zitten en het gras opeten. En dat niet alleen, ze poepen het ook onder.’’ Zondag 28 april is er een open dag op de zuivelboerderij. Tussen 11 en 16 uur zijn er verschillende demonstraties zoals het scheren van schapen.

Koeien Huisduinen mogen weer wei in [video]

Meer nieuws uit Den Helder e.o.

Meest gelezen