Voor vijfde maal tuinen kijken langs Groene Route door Noord-Holland Noord

De Zintuigentuin.© Archieffoto

Marjolein Elfring

Voor de vijfde maal geven tuinen in heel Noord-Holland Noord dit weekeinde het startschot voor het tuinseizoen. De komende maanden voert de jubileumeditie van de Groene Route de deelnemers langs 23 tuinen.

De Groene Route is vijf jaar geleden in het leven geroepen door kwekerij De Tuinstek in Tuitjenhorn. Het doel is breder dan alleen het laten zien van een mooie tuin; de deelnemende tuinen willen de bezoekers inspireren en aanmoedigen tot meer milieu- en diervriendelijk tuinieren.

Tot en met september is er zeven keer een open tuinenweekeinde. De bezoekers kunnen een zelf gekozen rondje rijden langs diverse deelnemers. Er zijn tuinen die elk weekeinde deelnemen, maar ook tuinen die slechts enkele dagen de deuren openen.

Tijdens het paasweekeinde zijn zaterdag en zondag de volgende tuinen geopend: Huiberts Biologische Bloembollen in Sint Maartensbrug, Versicolor Tuinen en Ontwerp in Lutjewinkel, De Couwenhof in Nieuwe Niedorp, kwekerij De Tuinstek in Tuitjenhorn, Hortus Alkmaar, kwekerij Margriet in Sint Pancras (alleen zaterdag), de Zintuigentuin en Kwekerij Nico Zonneveld (zaterdag) in Heerhugowaard, De Zonnehoek in Hippolytushoef, Tuin van den Berg in ’t Veld (zondag), Ilnacullin in Schellinkhout (zondag) en De Doornduyn in Bakkum Noord (zondag).

Voor het complete programma: www.degroeneroute.nl.

Meer nieuws uit Alkmaar

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.