Gemeente wil woning kopen aan de Julianaweg in Volendam

Julianaweg 5 in Volendam.
© Cyclomedia
Volendam

De gemeente Edam-Volendam wil de woning op het perceel Julianaweg 5 in Volendam aankopen. Dit met het oog op de toekomstige ontwikkeling van het Tase-terrein en omgeving.

Het college van b en w vraagt de gemeenteraad om een krediet van 600.000 euro voor deze strategische aankoop. Het voorstel wordt op donderdag 16 mei in de raadsvergadering behandeld.

Hoewel de gemeente bij toekomstige ruimtelijke ontwikkelingen in beginsel de rol van regisseur kiest en niet die van projectontwikkelaar, kunnen zich uitzonderingssituaties voordoen. Een voorbeeld daarvan is een unieke strategische kans, zoals hier het geval is.

Door de woning in eigendom te verkrijgen, heeft de gemeente alle gronden in bezit om een integrale gebiedsontwikkeling mogelijk te maken, inclusief een goede afstemming met het project ’Reconstructie Julianaweg’.

Voetbalclubs

In 2020 wordt een start gemaakt met de reconstructie van de Julianaweg, waarvoor momenteel een aanbestedingsprocedure loopt. In oktober volgend jaar eindigt bovendien de huurovereenkomst met supermarkt Dirk van den Broek op het voormalige Tase-terrein.

Met de naastgelegen voetbalclubs RKAV Volendam en FC Volendam wordt gesproken over het terug in beheer nemen van de gemeentegrond onder de Steven van Dorpelhal en de gevolgen daarvan voor de verenigingen.

In het beoogde gebied zal verder de Sint Vincentiusschool uiterlijk in 2021 verhuizen naar een nieuw pand op de locatie van de voormalige Zuidwesterschool.

Om risico voor de gemeente te voorkomen is overeengekomen dat de verkoper van het pand tegelijk met de ondertekening van de koopovereenkomst aan de gemeente een recht van hypotheek verleent met de betreffende woning en de nieuw te bouwen woning met ondergrond als onderpand.

Dit tot een maximumbedrag van de koopsom van het pand aan de Julianaweg 5.

Meer nieuws uit Waterland

Meest gelezen