Savannah-kat Whalhallah loopt nog steeds vrij rond

Whalhallah vorige week.
© Archieffoto United Photos
Haarlem

Savannah-kat Whalhallah is nog niet gevangen. Vorige week deed de Regionale Dierenambulance Haarlem zijn uiterste best om het ontsnapte beest, een kruising tussen een serval en een gedomesticeerde kat, te pakken te krijggen.

Zo werden in een moerasbos aan de rand van Meerwijk zonder succes kooien met vlees erin neergezet. Bij volkstuinencomplex Poelbroektuin waren ze blij met hun tijdelijke gast, aangezien de kater fazanten en ratten verschalkte.

Lees ook: Intensieve jacht in op savannahkat in Haarlemse Meerwijk

Bij de dierenambulance kwamen de afgelopen dagen nog regelmatig meldingen binnen van bewoners van Schalkwijk die de kater hebben gezien, vertelt Raymond Prins.

Maar de vrijwilligers komen niet meer na elk telefoontje een kijkje nemen. Vaak was de kat al gevlogen als de dierenambulance ter plaatse kwam. ,,Het houdt een keer op, we hebben ook andere werkzaamheden’’, zegt Prins.

Onder meer omdat het beest volgens de eerste meldingen ’zeer agressief’ kon zijn, werd de zoektocht naar Whalhallah vorige week een waar mediacircus. Achteraf lijkt het met die agressiviteit wel mee te vallen.

Meer nieuws uit Haarlem

Meest gelezen