BC Heemskerk kroont zich tot dorpskampioen bridge

Heemskerk

De bridgeclub BC Heemskerk is dit weekeinde bridgekampioen van Heemskerk geworden. De tien clubbridgers haalden 285 punten, zeven meer dan de nummer twee.

BC Heemskerk mocht maandag opnieuw haar naam laten graveren in de wisselbeker. Het was inmiddels de 27e keer dat het plaatselijke clubkampioenschap gehouden werd. Negen clubs hadden vrijdagavond vijf bridgeparen afgevaardigd naar het zalencentrum De Jansheeren. Zij speelden zes tafels, zes ronden van een half uur. De organisatie van het kampioenschap rouleert, dit jaar was het de beurt aan De Commandeurs.

Ooit streden dertien clubs om het kampioenschap van Heemskerk. Maar steeds minder inwoners spelen bridge. De oorzaak is duidelijk: de vergrijzing. De avonden lijken daardoor minder aantrekkelijk te worden om te spelen. Enkele clubs zijn daarom van de avond naar de middag of zelfs naar de ochtend gegaan.

Middag

ABC Heemskerk gaat met ingang van het nieuwe seizoen over van de donderdagavond naar de -middag. Het is de kleinste vereniging van het dorp, met nog geen zeventig leden. Dan wordt het lastig om twee competities te laten spelen.

,,De donderdagmiddag is een aantrekkelijke speelmiddag, vooral als je een lang weekend wil plannen’’, zegt secretaris Cathy O’Donnell. Ze hoopt dat nieuwe leden zich aanmelden, beginnende en geoefende spelers zijn welkom. ABC speelt in het Sportcentrum aan de Kerkweg.

Meer nieuws uit Kennemerland

Meest gelezen