Kersverse Blaricummers in de prijzen met schepje als relatiegeschenk

Kersverse Blaricummers in de prijzen met schepje als relatiegeschenk
Nic Roex en Jeske Kapitein winnen met hun Blaricummer Schepje de ontwerpwedstrijd voor een nieuw gemeentelijk relatiegeschenk.
© STUDIO KASTERMANS/BEN DEN OUDEN
Blaricum

Als je je snel thuis wilt voelen in je nieuwe woonplaats dan moet je meedoen aan een ontwerpwedstrijd voor het nieuwe relatiegeschenk van de gemeente.

Dat is de ervaring die de kersverse Blaricummers Nic Roex (38) en Jeske Kapitein (37) op deden bij hun deelname aan de wedstrijd, die door hen werd gewonnen.

Gistermiddag kreeg het duo, dat samen Designstudio Roex runt, uit handen van burgemeester Joan de Zwart van Blaricum een cheque van tweeduizend euro overhandigd. Hun ontwerp voor het nieuwe gemeentelijke relatiegeschenk werd door de jury unaniem gekozen uit veertien inzendingen die vrijwel allemaal preludeerden op de korenbloemen uit het Blaricumse gemeentewapen. Ook voor Studio Roex was dat wapen het uitgangspunt. ,,Met een beetje fantasie ziet het eruit als een schepje.’’ Dus ontwierp het paar een stoer tuinschepje van rvs waarin de korenbloemen opengewerkt zijn. Het schepje staat voor agrarisch, actief, groen, duurzaam, historie en samen bouwen. Allemaal van toepassing op Blaricum, aldus de winnaars, die zich net als de overige deelnemers echt verdiepten in het dorp. Het werd een ontdekkingstocht die voelde als een versnelde inburgeringscursus.

Meer nieuws uit Gooi

Keuze van de redactie

Lees hier de digitale editieVolg ons