Brandweer haalt natte brokkenpiloot naar de kant na ’verstoppertje’ met politie

WEST-KNOLLENDAM

De politie heeft in de nacht van zondag op maandag een man aangehouden in West-Knollendam. De automobilist was doorgereden na een botsing met een lantaarnpaal in Oostzaan en probeerde daarna te voet uit handen van de politie te blijven.

De politie werd rond 01:00 uur getipt dat een automobilist een lantaarnpaal de grond uit had gereden nabij de Verlengde Stellingweg in Oostzaan. De melder zag dat de bestuurder door reed en besloot hem te volgen en 112 te bellen. De achtervolging leidde naar West-Knollendam, waar de bestuurder zijn beschadigde auto achterliet op de Piet Kuiperlaan.

Een agent bleef bij de auto op de bestuurder wachten en zag deze kort daarop vanachter een woonwagen komen. Toen er andere agenten bij kwamen en de man werd geroepen, sprong deze het water in. Daarna rende hij een voetbalveld van Blauw Wit over en verstopte hij zich achter een boom op een eilandje. Toen hij doorhad dat de politie hem reeds gezien had, gaf hij zich gewonnen.

De brandweer heeft de man met een ladderwagen van het eilandje af gehaald. Hijweigerde bloed af te geven voor onderzoek naar gebruik van verdovende middelen en krijgt daardoor automatisch de hoogst mogelijke straf voor rijden onder invloed. Er is proces-verbaal opgemaakt voor het doorrijden na aanrijding en het rijbewijs van de man is ingevorderd.

Meer nieuws uit Zaanstreek