Omwonenden ’tiny houses’ zoeken ook steun politiek

Enkhuizen

De omwonenden van de beoogde locaties voor acht tiny houses aan de Melkbon en de Berrie in Enkhuizen hebben contact gezocht met de politiek.

De gemeente wil twee keer vier tiny houses plaatsen op twee groenstroken in de wijk. De kleine huisjes kunnen in een dag worden geplaatst en zijn geschikt voor eenpersoonshuishoudens. Er zijn zeker driehonderd gegadigden voor.

Bonte Veer

De volkomen verraste buurtbewoners hebben zich verenigd en zijn bij alle politieke fracties uitgenodigd om hun bezwaren tegen de twee plekken te komen toelichten. Dinsdagavond gaat de buurt in wijkcentrum de Bonte Veer in gesprek met de gemeente en met initiatiefnemer Welwonen, die samen het plan hebben geopperd om op deze manier als proef jongeren aan onderdak te helpen. De bedoeling is dat er op meer plekken tiny houses voor een bepaalde periode komen.

Overval

Op zich hebben de bewoners niets tegen huisvesting voor jongeren, benadrukt woordvoerder Paul Vos namens de buurt. ,,Het is een prima idee om huizen voor jongeren neer te zetten, en dat is ook hard nodig. Maar de manier waarop niet. Dit was een overval, er is helemaal niet onderzocht wat er leeft in deze buurt, hier is sprake van grote onzorgvuldigheid.’’

De bewoners hebben een flinke lijst vragen, waar ze vanavond antwoorden op hopen te krijgen van de gemeente. Over de te lopen procedure, maar ook over de andere locaties die zijn genoemd voor de tiny houses.

De bijeenkomst is om 19.30 uur.

Meer nieuws uit West-Friesland

Keuze van de redactie

Lees hier de digitale editieVolg ons