Louise Fresco in directie van Syngenta

Enkhuizen

Louise O. Fresco treedt als directeur toe tot de Raad van Bestuur van zaadbedrijf Syngenta in Enkhuizen.

Fresco is momenteel voorzitter van de Raad van Bestuur van Wageningen University & Research in Nederland. Ze combineert een academische carrière als hoogleraar aan zowel universiteiten in Wageningen als Amsterdam met een uitgebreide betrokkenheid bij beleid en ontwikkeling in Afrika, Azië en Latijns-Amerika.

Expertise

Fresco brengt naar Syngenta haar ervaring en expertise mee in duurzame voedselproductie en haar vermogen, mensen te betrekken bij de voordelen van wetenschap en landbouw.

De benoeming komt enkele dagen nadat Syngenta aangekondigde dat het innovatie gaat versnellen om de toenemende uitdagingen voor boeren over de hele wereld, waaronder de klimaatverandering, bodemerosie en biodiversiteitsverlies aan te pakken, en in te spelen op veranderende verwachtingen van consumenten en opvattingen over landbouwtechnologie.

Fresco stelt zelf ’vooral gei¨nteresseerd te zijn in hoe de beste wetenschap kleine boeren kan helpen hun opbrengsten duurzaam te verhogen.’ Zij wil werken aan het verduurzamen van de voedselproductie en het verminderen van de impact op het milieu, op basis van de meest recente wetenschappelijke inzichten.

De nieuwe bestuurder heeft meerdere boeken gepubliceerd en schrijft columns in de NRC.

Meer nieuws uit West-Friesland

Keuze van de redactie

Lees hier de digitale editieVolg ons