’Laatste’ huisje in Schaperstraat gaat eind juni plat

Bovenkarspel

Nog even, dan maakt het laatste vrijstaande huis middenin de Schaperstraat in Bovenkarspel plaats voor uitbreiding van winkelcentrum Streekhof.

Vrijwel de hele Schaperstraat is gesloopt voor de uitbreiding van het winkelcentrum. Alleen het huis op de hoek met de Zesstedenweg staat er nog, evenals twee huizen helemaal aan het eind. Die hoeven nog geen plaats te maken voor de uitbreiding, omdat de laatste fase nog niet gepland is. De bewoonster van het laatste te slopen huis vertrekt in juni naar haar nieuwe stek, waarna de slopershamer voorlopig voor de laatste keer valt.

Vleermuizen

Geruchten dat het huis vanwege vleermuizen niet mag worden gesloopt verwijst wethouder Bart Nootebos naar het land der fabelen. ,,De uitbreiding verloopt juist volgens schema. Aan het parkeerterrein voor de Action wordt gewerkt, de Zesstedenweg wordt binnenkort bestraat en in mei wordt de Stuifbergenlaan aangepakt.’’ Dan komt er ook een afslag richting het nieuwe centrum.

Ook aan het pand van Smit Tweewielers, dat terugkomt op de hoek van de Zesstedenweg en het Streekhof, wordt hard gewerkt. Na de bouwvak wordt met volle kracht gestart met de bouw van het pand van supermarkt Aldi. Ook komen hier enkele winkelunits bij, waarop appartementen worden gebouwd. Daarmee wordt dus automatisch ook een stukje Schaperstraat ’herbouwd’. Nootebos: ,,Ik verwacht dat die woningen als adres Schaperstraat krijgen, waarmee we dus gewoon weer opnieuw gaan nummeren.’’

Meer nieuws uit West-Friesland

Keuze van de redactie

Lees hier de digitale editieVolg ons