Nieuwe trainer Arthur Langedijk moet Westfriesland SEW naar de titel leiden

Nieuwe trainer Arthur Langedijk moet Westfriesland SEW naar de titel leiden
Arthur Langedijk.
© Archieffoto Peter van Aalst
Nibbixwoud

Westfriesland SEW heeft Arthur Langedijk maandagavond gepresenteerd als trainer voor het seizoen 2019-2020. In Nibbixwoud volgt hij Alex Curescu op. De 52-jarige Langedijk is nu nog actief bij ZAP in Breezand.

Voor ingewijden kwam de aanstelling niet als een verrassing. Dat SEW en Langedijk elkaar hadden gevonden, was al geruime tijd een hardnekkig gerucht in handballand. Maandagavond werd de samenwerking wereldkundig gemaakt.

Dit gebeurde tijdens een bijeenkomst waar de eredivisionist een ambitieus plan voor de komende drie jaar presenteerde. Westfriesland SEW, de laatste jaren vaker wel dan niet veroordeeld tot spelen in de degradatiepoule, wil terug naar de top van de eredivisie. Terug naar de posities waar het zo lang bivakkeerde. Het plan, dat onder meer voorziet in de aanstelling van een technisch directeur, zes in plaats van vier trainingen per week en een verdubbeling van de topsportbegroting, moet in 2022 zelfs resulteren in de landstitel.

Hoewel Westfriesland SEW en Langedijk een verbintenis voor één seizoen overeen kwamen met elkaar onderstreepten beide partijen de intentie dat de samenwerking zeker drie of vier jaar gaat beslaan.

Het zou betekenen dat Langedijk de club naar de eerste landstitel moet leiden sinds het seizoen 2003-2004. Dit gaat niet gebeuren door massaal speelsters van buitenaf aan te trekken, aldus de trainer. ,,Dat hoeft alleen als je direct komend seizoen al wil oogsten. We hebben drie jaar de tijd. Wij gaan die speelsters dus zelf opleiden.’’

Meer nieuws uit Sport West-Friesland

Meest gelezen