Probleem dreigt voor Hilversumse oliebollenkraam: bij Gooiland verdreven door woningbouw, maar nog geen alternatief

Probleem dreigt voor Hilversumse oliebollenkraam: bij Gooiland verdreven door woningbouw, maar nog geen alternatief
© Archieffoto: ANP
Hilversum

Oliebollenbakker Donks - sinds 1981 in Hilversum - zit behoorlijk in de knel. Zijn kraam stond afgelopen winter naast Gooiland, maar daar gaan ze bouwen. En een alternatieve plek vinden blijkt niet eenvoudig.

,,Ik heb al diverse plekken aangekaart bij de gemeente”, zegt Donks. ,,Naast Mout bijvoorbeeld. Die hadden daar geen probleem mee, maar de gemeente wilde dat niet. Bij de Vorstin, zelfde verhaal. Achter het station ook. Ja, ik weet het ook niet, volgens mij willen ze gewoon van me af. Op de Groest of voor Gooiland vind ik ook prima.”

De gemeente meldt één standplaats beschikbaar te hebben voor een oliebollenkraam. Donks kan daar een aanvraag voor doen, maar dat ziet de oliebollenbakker dan weer niet zitten. ,,Bij de Stephensonlaan. Maar daar moet ik dan zelf voor een stroomaggregaat zorgen. Een stille, want de buurt mag hem niet horen. Kost me 100 euro per dag, dat heeft dan voor mij geen zin.”

Donks is in de kleine veertig jaar dat hij in Hilversum komt het halve centrum rond geweest. ,,We zijn begonnen bij de Schapenkamp, toen de Groest, heel even de Kerkbrink, bij de Tagrijn, weer de Groest, bij de markt en nu dus naast Gooiland.”

Naast Donks - hij staat buiten het winterseizoen op kermissen met zijn kraam - telt Hilversum nog twee oliebollenkramen, een in Kerkelanden en een voor het station. ,,Ik denk dat hij hetzelfde probleem gaat krijgen als ik, want voor het station gaan ze ook bouwen.”

De SP heeft al laten weten zich hard te maken voor een nieuwe plek voor Donks.

Meer nieuws uit Gooi

Keuze van de redactie

Lees hier de digitale editieVolg ons