Texel met degradatie een illusie armer, maar toch ook aan kennis rijker

Den Burg

Het lag al in de lijn der verwachtingen. Maar na het verlies tegen Hugo Boys is het lot van de voetballers van Texel ’94 bestempeld. Door de 0-2 nederlaag tegen de concurrent in de kelder is de achterstand op de voorlaatste plaats van nu Winkel met vijf duels te gaan te groot en is degradatie een feit.

De wedstrijd had daadwerkelijk de kwaliteit van twee ploegen die het lastig hebben in de derde klasse. In de eerste helft viel er weinig te beleven, op een aantal afstandsschoten van Stijn Arends en een schamel momentje van de visite voor het doel van Alexander Smit na.

Anders

Voor het publiek had de tweede helft dan ook een heel ander aanzien. Het kon eigenlijk alleen maar beter worden voor de teams die beide verlangen naar punten. Zo kregen de mannen van Marcel Ris een kans op de openingstreffer via Niels van Zuilen. De verdediger kopte zijn inzet echter voor het doel langs. Smit moest daarna een aantal keren in actie komen op inzetten van de bezoekers. Hij kon tot tweemaal toe voorkomen dat zijn ploeg op achterstand kwam. De visite uit Heerhugowaard kreeg niet veel later een grote kans om alsnog te scoren, maar de grote spits sprong rakelings onder de voorzet door.

Spannend

Een kwartier voor tijd maakte Smit het voor zichzelf en de verdediging wel erg spannend en moest hij uiteindelijk een corner toestaan. Het was inmiddels wel duidelijk geworden dat Hugo Boys waarschijnlijk de langste adem zou hebben ten opzichte van het ’jonge’ Texel. Zo’n tien minuten voor tijd opende Bob de Wit de score en niet veel later maakte Thijs Wolkers aan alle illusies een eind. Marcel Ris was na afloop realistisch. ,,Het was een geflatteerde overwinning voor hun, misschien was een gelijkspel eerlijker geweest.’’ Hij realiseert zich dat zijn ploeg de aansluiting kwijt is ,,We kunnen op punten nog gelijk komen met ze. Maar daar geloven wij ook niet meer in.’’

Texel: Smit, van Zuilen, Arends, Arkenbout, Wit (Kiltz), List, Griffioen, T. Eelman (Ropke), Nieboer, vd Struis, v. Heerwaarden.

Meer nieuws uit Sport Den Helder

Keuze van de redactie

Lees hier de digitale editieVolg ons