FC Den Helder in 540 seconden naar de nederlaag

Grootebroek

Slechts 540 seconden waren er voorbij toen FC Den Helder zondag al tegen een 3-0 achterstand aankeek. Op bezoek bij De Zouaven kenden de Nieuwediepers een vreselijke start die zij niet meer te boven kwamen: 4-0.

,,Wij hadden ontzettend veel moeite met hun lopende mensen”, vertelde FC Den Helder-verdediger Joell Constansia na de verliespartij in Grootebroek. ,,Dat deden ze erg goed en wij hadden tijd nodig om daar een antwoord op te verzinnen. Dat is op zich niet erg, maar wel als zij iedere kans benutten. Dat was dan ook het geval en dan sta je binnen tien minuten met 3-0 achter.”

Na twee minuten moest FC Den Helder de eerste klap incasseren toen Max Boukens vrij voor doelman Philip Jelmer kwam te staan. Na twee keer met de ogen geknipperd te hebben lag de 2-0 er al in. Alex Wagenaar kopte raak uit een corner. Het was opnieuw Boukens die de derde treffer voor zijn rekening nam. De middenvelder fungeerde als eindstation van een aanval die de complete Helderse verdediging aan stukken reet.

FC Den Helder bleef echter strijdbaar. Iets dat na rust in een flink aantal kansen resulteerde. Zo schoot David Albert van dichtbij naast en was invaller Dylano Vital eerst gevaarlijk met een schot en vervolgens met een kopbal die rakelings naast vloog. Toen Albert er opnieuw niet in slaagde om Van Loon te passeren en Jordy Bos een kopkans miste, schoot De Zouaven-aanvaller Leon Machielse alsnog de 4-0 op het scorebord.

De Zouaven-FC Den Helder 4-0.

Meer nieuws uit Sport Den Helder

Keuze van de redactie

Lees hier de digitale editieVolg ons