Kolping Boys trapt bijtijds het gaspedaal weer in

Oudorp

Na een snel verkregen 2-0 voorsprong tegen laagvlieger Beemster dacht Kolping Boys de wedstrijd freewheelend uit te spelen. De Oudorpers betaalden bijna de tol voor hun gemakzucht, maar trapten bijtijds het gaspedaal weer in en wonnen met 4-2.

,,Ons spel was niet best, maar ik ben heel blij met dit resultaat en de uitslagen van de ploegen om ons heen’’, vertelde trainer Marc de Wilde. Want door de nederlagen van ZAP en Den Helder heeft Kolping Boys de tweede plaats op ranglijst van de tweede klasse A stevig in handen. Daarbij gaan de Oudorpers aan kop in de strijd om de derde periode zodat de gewenste plek in de nacompetitie weer een stap dichterbij is gekomen.

De thuisploeg begon voortvarend. Na een minuut had Kevin Cappai de bal voor zijn vijftiende competitietreffer in de touwen liggen en nog geen acht minuten later stond het 2-0 via Amine Ouaziz.

Daarna verslapte de concentratie bij Kolping. Het liet Beemster beter in de wedstrijd komen en dat leidde na een kwartier spelen al tot de aansluitingstreffer, 2-1.

Ook in de tweede helft zat de klad er behoorlijk in bij Kolping. Het spel was slordig en oogde plichtmatig. De thuisploeg leek daar de rekening voor gepresenteerd te krijgen toen dertien minuten voor tijd de gelijkmaker viel, maar kwam via Jur Bruin meteen weer op voorsprong. In de laatste minuut bepaalde de middenvelder de eindstand op 4-2.

,,Slecht spelen en toch winnen. Dat mag voor ons ook wel eens een keertje’’, meende De Wilde.

Kolping Boys - Beemster 4-2 (2-1). Kevin Cappai 1-0, Amine Ouaziz 2-0, Jurg Schouten 2-1, Julian Schaap 2-2, Jur Bruin 3-2 en 4-2.

Meer nieuws uit Sport Alkmaar

Meest gelezen