Voor het eerst sinds veertig jaar maakt Oosterend als kampioen de overtocht

Voor het eerst sinds veertig jaar maakt Oosterend als kampioen de overtocht
De kampioenen van Oosterend regeerden dit seioen de vijfde klasse A.
© Foto Evalien Weterings
Oosterend

Een ware rollercoaster van emoties voor zowel de staf, spelersgroep als de supporters van de Texelse voetbalclub Oosterend. Die vereniging werd door een 1-0 zege op Petten voor de eerste keer sinds veertig jaar kampioen.

Een geweldige prestatie van een groep die in dit eerste jaar speelde onder trainer Ruben Duinker. Die al vanaf het begin van het seizoen bleef roepen dat hij met zijn ploeg voor niets minder dan het kampioenschap wilde strijden. Na een tenenkrommende wedstrijd tegen Petten, waarin aanvoerder Dave Witte tekende voor het enige doelpunt, was het alleen nog wachten op het alles beslissende resultaat uit de wedstrijd tussen Nieuwe Niedorp en Sint Boys dat nog kon vertragen.

Verbazing

Na het fluitsignaal keek men elkaar raar aan op Sportpark Sieme Keyzer. Via verschillende apps was er namelijk doorgekomen dat Sint Boys de wedstrijd had gekanteld en zelfs gewonnen. Na een correctie, kwam het verlossende bericht alsnog binnen. ,,Ik had misschien wel hetzelfde gedaan. Een beetje de boel zieken’’, lacht de dolgelukkige Duinker. Over de wedstrijd was hij niet te spreken. ,,Toen ik zelf nog voetbalde, heb ik met Texel ook een kampioenswedstrijd mogen spelen. Die was van hetzelfde kaliber als deze, echt een draak van een wedstrijd. Wat telt is dat we kampioen zijn’’, sprak de trainer tijdens zijn triomftocht richting de platte kar.

Jongeling Rinus Wesselman wist van blijdschap niet meer waar hij het zoeken moest. ,,Geweldig! Hier doe je het allemaal voor.’’ In tegenstelling tot zijn trainer, beleefde hij het iets anders. ,,Dit had alles van een kampioenswedstrijd, zo werd er nog een doelpunt afgekeurd en wonnen we minimaal.’’ Hij voorspelde een grandioze avond. ,,We gaan alleen maar drinken’’, lacht hij. ,,Dit moet gevierd worden en dat gaan we lekker op onze manier doen, want dat hebben we wel verdiend na een seizoen met zulk goed voetbal dat we hebben laten zien.’’ Oosterend speelt nog vier wedstrijden, waarin het zich kan voorbereiden op het volgende seizoen als de club zal gaan uitkomen in de vierde klasse. Voorlopig zal het door de gezelligheid onrustig blijven aan de oostkant van het eiland. Waar Duinker en zijn equipe zich laten gelden.

Meer nieuws uit Sport Schagen

Keuze van de redactie

Lees hier de digitale editieVolg ons