Fraai afstandsschot Botman brengt LSVV verdiende zege

© Foto ANP
Amsterdam

Met een fraai afstandsschot van even over de middenlijn heeft Kai Botman er voor gezorgd dat LSVV drie punten over kon houden aan de uitwedstrijd tegen Zeeburgia. Door de 2-3 zege klommen de Langedijkers naar de vijfde plaats op de ranglijst van de eerste klassse A.

De winst in Amsterdam-Oost was meer dan verdiend voor LSVV, dat in de eerste helft onder impuls van Toine Merk al grote kansen had gekregen via Gert-Jan Molenaar (kruising), Botman (lat) en Remco Reinhard. Vlak voor rust moesten de bezoekers echter een fikse domper verwerken toen Zeeburgia de score na een snelle tegenaanval kon openen, 1-0. Na de hervatting pakte LSVV de draad weer op en dat leidde al gauw tot de gelijkmaker van Botman, 1-1. Niet veel later was Merk zijn directe tegenstander weer eens te vlug af en op zijn voorzet kopte Reinhard de 1-2 binnen.

Daarna leek LSVV de wedstrijd onder controle te hebben, totdat verdediger William van der Leeden in de fout ging. Hij botste knullig op zijn uitgelopen keeper Dave Stet, waarvan door Zeeburgia dankbaar werd geprofiteerd en de bal in het lege doel verdween. ,,Dat was opnieuw een tegenslag, maar ook die zijn we dus knap te boven gekomen’’, vond LSVV-trainer Rob Klanker. Met dank aan uiteraard aan de traptechniek van Botman. Hij zag dat de keeper te ver voor zijn doel stond en haalde van grote afstand uit, 2-3.

Meer nieuws uit Sport Alkmaar

Meest gelezen